Mamica a patru copii, foarte vigilenta in ceea ce priveste alimentatia acestora, Nicoleta Luciu a recunoscut ca supravegheaza cu strictete ca cei mici sa se hraneasca intr-un mod cat mai sanatos. “La copii nu ai voie sa faci greseli”, spune vedeta, astfel incat experienta de a pregati o pasca traditionala intr-o varianta sanatoasa – fara zahar, lapte si oua – dar si extrem de gustoasa a incantat-o foarte mult.
“Varianta raw vegan de pasca traditionala pentru sarbatorile Pastelui este insa un desert delicios, care nu se adreseaza numai copiilor, ci si adultilor preocupati sa-si ingrijeasca intr-un mod optim sanatatea”, spune expertul in nutritie, Anca Alungulesei.
Din faina de fulgi de ovaz, nuci si migdale hidratate, si indulcit cu gem de smochine si curmale, Nicoleta Luciu a pregatit aluatul. Anca Alungulesei a pregatit in tot acest timp crema “de branza” obtinuta din caju hidratat, turmeric, lapte de caju, fulgi de drojdie inactiva – bogati in vitamina B – zeama de portocale si lamaie si bineinteles, stafide.
“Am adorat acest moment!” a marturisit Nicoleta Luciu dupa ce a putut admira si degusta rezultatul final al experientei culinare pe care a trait-o in bucataria raw a lui “Mademoiselle Coco”. Desi a marturisit chiar de la inceput ca are emotii sa gateasca alaturi de o “profesoara” in nutritie sanatoasa, Nicoleta Luciu le-a depasit rapid si a demonstrat ca poate gati fara probleme un preparat raw vegan.