Iată o altfel de omletă pentru micul dejun, mai hrănitoare, mai sănătoasă cu mai puține calorii: fritatta cu sparanghel și cartofi dulci.
Cultura sparanghelului nu este așa de răspândită în România, motiv pentru care este un aliment greu de acceptat. Până te împrietenești cu el, încearcă să-l încorporezi în preparatele tale preferate.
Consumul regulat al sparanghelului dar și al verdețurilor proaspete cum ar fi spanacul, salata verde, pătrunjelul reprezintă o adevărată terapie anti-aging.
Cartofii dulci sunt o sursă importantă de energie, însă sunt permiși doar în cantități mici, în prima parte a zilei.
Ingrediente (pentru două persoane):
- Un cartof mic dulce
- 6 fire de sparanghel
- Un bol mic de spanac proaspăt
- Câteva fire de ceapă verde
- 6 ouă
- Parmezan (se folosește pe post de condiment)
- Sare și piper
Mod de preparare:
Se bat ouăle, se rade cartoful și se amestecă compoziția obținută cu restul legumelor. Se condimentează cu sare și piper măcinat. La final se presară parmezanul ras.
Valoare energetică/ porție: aprox. 320 de calorii.