(P) Cele mai importante sfaturi pentru păstrarea alimentelor la frigider


Păstrarea alimentelor la frigider poate fi considerată o adevărată artă, necesitând nu numai aparatură de ultimă generație ci totodată și o mulțime de cunoștințe. 


Astfel, achiziționarea unui frigider de top nu va fi suficientă pentru a garanta cele mai bune condiții de păstrare a alimentelor la rece, ci va trebui să ții cont de anumite reguli astfel încât mediul din interiorul frigiderului să fie optim pentru o păstrare îndelungată fără ca alimentele să își piardă gustul, prospețimea sau proprietățile.

Nu toate alimentele se păstrează în frigider și totodată organizarea alimentelor în interiorul frigiderului este foarte importantă. Despre aceste reguli de păstrare a alimentelor în frigider vom discuta în rândurile următoare.

Află cum să îți păstrezi în cele mai bune condiții alimentele la frigider, pentru ca acestea să nu-și piardă proprietățile, gustul și prospețimea.

Nu depozita niciodată cantități mari de alimente

Chiar dacă frigiderul pe care îl deținem ne oferă o capacitate mare de depozitare, asta nu înseamnă că trebuie să îl umplem până la refuz, ci dimpotrivă! Atunci când depozitezi cantități mari de mâncare, șansele ca acestea să se strice cresc considerabil. Prin urmare, alimentele se vor strica mai rapid, ceea ce va duce la risipă.

Înainte de toate, ar trebui să știi că alimentele depozitate la frigider ar trebui să aibă un anumit spațiu între ele. Astfel, ventilarea va fi perfectă. De asemenea, temperatura ideală în interiorul frigiderului ar trebui să fie de 5 grade Celsius.

Nu cumpăra niciodată mai multă mâncare decât ai nevoie, astfel încât în interiorul frigiderului să existe o bună ventilare precum și o temperatură constantă.

Curăță frigiderul cât mai des

În cazul în care nu vei curăța frigiderul în mod frecvent, problemele nu vor întârzia să apară. Un frigider în care resturile de mâncare nu sunt îndepărtate la timp, va favoriza dezvoltarea bacteriilor, iar astfel toate alimentele depozitate pot fi compromise. 

Există în comerț soluții special concepute pentru frigidere ce ajută la o curățare eficientă a acestora, așa că ai putea avea în vedere folosirea unui astfel de produs.

Ce anume să depozitezi pe ușa frigiderului

Majoritatea frigiderelor au fost compartimentate în așa fel încât să permită o bună organizare precum și pentru a putea păstra în condiții ideale alimentele în funcție de tipul lor. Prin urmare, nu este în regulă să depozitezi alimentele în mod total aleatoriu în frigider, ci dimpotrivă. 

Pe rafturile de pe ușa frigiderului, de exemplu, temperatura este ceva mai ridicată, prin urmare nu poți depozita chiar orice aliment aici. Pe ușa frigiderului se recomandă depozitarea sosurilor, a sucurilor și a băuturilor în general. 

Cum să depozitezi alimentele voluminoase

Atunci când trebuie să depozitezi alimente de mari dimensiuni, precum și recipientele voluminoase, acestea ar trebui așezate în partea din spate. În fața lor vei putea așeza apoi alimentele de mici dimensiuni, pentru a le putea găsi cu ușurință atunci când ai nevoie de ele.

Depozitarea fructelor și legumelor la frigider

În ceea ce privește fructele și legumele, acestea necesită, la rândul lor, condiții speciale de păstrare. De regulă, acestea se depozitează doar în recipiente special concepute pentru păstrarea la rece, pe care le vei așeza neapărat în partea de jos a frigiderului, acolo unde vor beneficia de o temperatură ce va favoriza păstrarea prospețimii pe termen lung.

Alte reguli pentru o bună păstrare a alimentelor la frigider

În final, ar trebui să știi că nu este recomandată depozitarea cărnii proaspete la frigider pe termen îndelungat, iar în ceea ce privește mâncarea gătită, aceasta ar trebui păstrată numai în caserole cu închidere ermetică. Niciodată să nu introduci alimente fierbinți în frigider iar băuturile alcoolice se păstrează neapărat numai în poziție verticală.

Acestea sunt așadar cele mai importante sfaturi ce te vor ajuta să păstrezi alimentele la frigider în condiții optime pe termen îndelungat. De asemenea, ai putea avea în vedere achiziția unui frigider performant de pe Demax.ro, iar astfel cu siguranță nu vei întâmpina probleme!

  • (P) Cele mai importante sfaturi pentru păstrarea alimentelor la frigider

related posts

Modifică setările cookies