Iată, mai jos, cum puteți prepara o pască fără aluat după rețeta Jamilei.
Ingredinte:
700 g brânză dulce
400 g smântână
200 g zahăr
200 g unt
200 g stafide
6 ouă mari
4 linguri făină
4 linguri griș
1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Puneți cele șase ouă într-un bol mare, introduceți zahărul, semințele de la păstaia de vanilie și amestecați totul foarte bine cu un tel. Dacă nu aveți păstaie de vanilie, puteți folosi fără nicio grijă o esență de vanilie.
Apoi adăugați brânza de vaci, untul (care trebuie să fie la temperatura camerei), făina (pe care trebuie să o introduceți treptat), grișul, sâmântâna și la final adăugați și stafidele. Amestecați totul foarte bine pentru a se omogeniza compoziția.
Introduceți compoziția într-o tavă care trebuie unsă cu unt și tapetată cu făină. Bagați tava la cuptor la cuptor( trebuie să fie preîncălzit) la 170 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute până când pasca este aurie deasupra.
Poftă bună!
Sursa foto: Captură video JamiliaCusine - Pască fără aluat cu brănză dulce