INGREDIENTE:
Paste proaspete
Sofran
Smantana lichida
Creveti prefierti
MOD DE PREPARARE:
Primul pas este fierberea pastelor timp de numai 2-3 minute, deoarece pastele proaspete au nevoie de un timp de fierbere mai scurt decat cele uscate.
Pasul doi este pregatirea crevetilor. Fiind vorba despre creveti prefierti, este nevoie doar de decorticare (inlaturarea crustei si cozii crevetilor) si de scoaterea intestinului. Apoi crevetii se soteaza in tigaie pana ce se intensifica culoarea rozalie a acestora. Se adauga treptat smantana lichida.
Urmeaza adaugarea sofranului. Acest condiment are un gust foarte pronuntat de aceea nu este nevoie de o cantitate prea mare, este suficient doar un varf de lingurita. Se amesteca pana la omogenizare. Sosul va capata o culoare galben aurie.
La final se adauga in tigaie si pastele proaspat fierte si se amesteca bine pana ce pastele s-au acoperit cu sos.
Se decoreaza farfuria cu cateva fire de sofran pentru contrastul de culoare si parfumul sau unic.