Ingrediente (pentru 4 persoane):
Pentru friptură:
1 pulpă de miel de 1,5-2 kg (marinata)
3 morcovi
2 bucăți de păstârnac
½ țelină
½ căpățână de usturoi
1 ceapă
Pentru marinadă:
Marinada pentru friptura de miel (pentru o pulpă de 1,5 - 2 kg)
Zeama a două portocale
Zeama unei lămâi
100 ml ulei de măsline
2 lingurițe ierburi de provence (amestec de oregano, busuioc, cimbru)
½ linguriță turmeric
½ linguriță cuișoare macinate
½ linguriță chimen măcinat
1 linguriță sare
2 frunze dafin
4-5 boabe enibahar
200 ml supă de oase/vegetală
Pentru servire:
1 legătură de untișor (sau salată verde)
Câteva ridichi
Cum procedăm:
Marinada:
Amestecăm într-un bol aproape toate ingredientele. Cu compoziția obținută, masăm bine carnea
Punem carnea într-o caserolă de plastic cu capac sau într-o pungă cu fermoar.
Lăsăm carnea la marinat minimum o noapte.
Friptura:
Spălăm și ștergem bine rădăcinoasele .Tăiem țelina în felii groase și ceapa în două. Punem în slow cooker legumele, apoi adăugăm carnea cu tot cu zeamă.
Punem capacul și lăsăm minimum șase ore la foc mic. Servim friptura întreagă alături de legumele coapte, pe un pat de untișor sau salată verde și ridichi.