Răspuns oficial la criza de drojdie din România: „Fabrica lucrează la capacitate maximă”


Pandemia de coronavirus i-a determinat pe români să-și facă stocuri îndestulătoare de drojdie. De teamă că vor rămâne fără pâine, românii au golit magazinele de ingrediente de panificație.


Singurul producător de drojdie de panificație din România a fost asaltat cu cereri pentru mărirea capacității de producție. Drojdia uscată, la plic, și drojdia proaspătă au dispărut din magazine la scurt timp după ce autoritățile române au dispus primele măsuri de limitare a accesului în spații publice aglomerate.

Reprezentanții Rompak SRL Pașcani, companie care produce sub licență drojdia Pakmaya, au explicat că nu sunt motive de panică. Producția a fost mărită, astfel încât stocurile vor fi refăcute rapid.

Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuție la fel și luăm toate măsurile posibile pentru ca drojdia Pakmaya să nu lipsească din magazine în această perioadă. Totodată, vrem să facem un apel la păstrarea calmului și rugăm clientii să susțină consumul responsabil”, spune Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România, conform wall-street.ro.

Oficialul precizează că în această prioadă, cererea e drojdie de panificație s-a triplat: de la 650.000 de pachete de drojdie în februarie 2020, la 2 milioane de pachete în această săptămână.

Peste 200 de persoane lucrează în fabrica de drojdie de la Pașcani, iar producătorul susține că a luat toate măsurile pentru ca sănătatea angajaților să fie protejată și activitatea să nu fie întreruptă.

Fotografii: Agerpres/Shutterstock

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Andreea Marin

  • Răspuns oficial la criza de drojdie din România: „Fabrica lucrează la capacitate maximă”

related posts

Modifică setările cookies