Ingrediente:
2 oua
75 g zahar
1 plic zahar vanilinat
½ fiola esenta de vanilie
125 g faina
1 lingura cacao neagra
1 plic praf de copt
200g alune de padure intregi
Pentru garnisit:
100 g zmeura congelata
2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Pregatirea: se decongeleaza zmeura. Se unge o tava cu putina grasime si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C
Se bat ouale cu ajutorul unui mixer. Se adauga cu zahar, zahar vanilinat si se mai amesteca inca 3 minute cu mixerul, apoi se adauga esenta de vanilie.
Faina se amesteca separat cu cacaua si praful de copt, dupa care se incorporeaza usor in compozitia de mai sus. Se inglobeaza apoi alunele cu ajutorul unei linguri Se aseaza aluatul intr-o forma de chec si se niveleaza. Se coace in partea de jos a cuptorului timp de 25 minute
Prajitura se ia imediat din forma si se lasa sa se raceasca 10 minute pe un gratar, dupa care se taie in felii subtiri cu ajutorul unui cutit zimtat. Feliile se aseaza din nou in forma de copt tapetata si se mai coc inca 5 minute la aceeasi temperatura.
Biscuitii se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Zmeura se trece printr-o sita si se amesteca cu zahar pudra formandu-se o glazura. Cu aceasta glazura se servesc biscuitii dupa ce s-au racit.
Feliile de biscuit pot fi stocate într-o cutie bine inchisa, timp de aproximativ 2 saptamani.