Ingrediente
BLAT
7 biscuiti graham
4 linguri de unt topit, nesarat
2 linguri de ciocolata topita cu alune
2 linguri de zahar brun
un praf de sare
2 linguri de pudra de cacao
TOPPING CAPSUNE
1/2 kg de capsuni proaspete sau congelate
1/4 cana de zahar
1 sticluta esenta de vanilie
1 plic de gelatina
CHEESECAKE
1/2 kg crema de branza dulce
1/2 ceasca de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 cana de smantana
1 si 1/4 topping capsuni
capsuni proaspete pentru ornat
Mod de preparare
BLAT
Intr-un vas maruntiti biscuitii pana se transforma o pulbere fina. Adaugati untul, ciocolata topita cu alune, zaharul brun, sarea, pudra de cacao si amestecati-le pana se formeaza o crema, apoi puneti preparatul intr-o tava de prajituri, de preferat una cu fund detasabil.
TOPPING CAPSUNI
Intr-o oala adaugati capsuni, zaharul, esenta de vanilie si 2 linguri de apa. Ingredientele se fierb la foc mediu pana cand caspunele devin destul de moi, apoi mixati preparatul pana devine un piure de fructe.
Presarati gelatina peste 2 linguri de apa intr-un bol mic si lasati-o deoparte timp de 1-2 minute, apoi adaugati lichidul in piureul de capsuni si fierbeti usor la foc mic si amestecati pana gelatina se dizolva complet. Dupa ce luati amestecul de pe foc, pastrati deoparte o cana si 1/4 pentru cheesecake.
CHEESECAKE
Intr-un mixer, bateti crema de branza si zaharul la viteza medie pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de vanilie, apoi topping-ul de capsuni pus deoparte.
Adaugati frisca in crema de branza si capsuni pana cand se amesteca perfect, apoi turnati-o in tava in care se afla blatul si tasati-o pana ies toate bulele de aer. Tineti-o in frigider aproximativ 2 ore.
Dupa trecerea timpului, scoateti tava din frigider si adaugati topping-ul de capsuni, apoi mai lasati la rece preparatul inca 30 de minute. Caspunele ramase le puteti folosi pentru ornament.