Rețeta cheesecake cu căpșuni fără coacere. Prepară un desert delicios într-un timp foarte scurt


Ai musafiri si nu stii cu ce desert sa-i impresionezi? Nimic mai simplu! Un cheesecake cu capsuni fara coacere, usor de preparat si foarte, foarte gustos este alegerea potrivita!


Ingrediente

BLAT

7 biscuiti graham

4 linguri de unt topit, nesarat

2 linguri de ciocolata topita cu alune

2 linguri de zahar brun

un praf de sare

2 linguri de pudra de cacao

TOPPING CAPSUNE

1/2 kg de capsuni proaspete sau congelate

1/4 cana de zahar

1 sticluta esenta de vanilie

1 plic de gelatina

CHEESECAKE

1/2 kg crema de branza dulce

1/2 ceasca de zahar

1 lingurita esenta de vanilie

1/2 cana de smantana

1 si 1/4 topping capsuni 

capsuni proaspete pentru ornat

 

Mod de preparare

BLAT

Intr-un vas maruntiti biscuitii pana se transforma o pulbere fina. Adaugati untul, ciocolata topita cu alune, zaharul brun, sarea, pudra de cacao si amestecati-le pana se formeaza o crema, apoi puneti preparatul intr-o tava de prajituri, de preferat una cu fund detasabil.

TOPPING CAPSUNI

Intr-o oala adaugati capsuni, zaharul, esenta de vanilie si 2 linguri de apa. Ingredientele se fierb la foc mediu pana cand caspunele devin destul de moi, apoi mixati preparatul pana devine un piure de fructe. 

Presarati gelatina peste 2 linguri de apa intr-un bol mic si lasati-o deoparte timp de 1-2 minute, apoi adaugati lichidul in piureul de capsuni si fierbeti usor la foc mic si amestecati pana gelatina se dizolva complet. Dupa ce luati amestecul de pe foc, pastrati deoparte o cana si 1/4 pentru cheesecake. 

CHEESECAKE

Intr-un mixer, bateti crema de branza si zaharul la viteza medie pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de vanilie, apoi topping-ul de capsuni pus deoparte. 

Adaugati frisca in crema de branza si capsuni pana cand se amesteca perfect, apoi turnati-o in tava in care se afla blatul si tasati-o pana ies toate bulele de aer. Tineti-o in frigider aproximativ 2 ore. 

Dupa trecerea timpului, scoateti tava din frigider si adaugati topping-ul de capsuni, apoi mai lasati la rece preparatul inca 30 de minute. Caspunele ramase le puteti folosi pentru ornament.

  • Rețeta cheesecake cu căpșuni fără coacere. Prepară un desert delicios într-un timp foarte scurt

related posts

Modifică setările cookies