Angajații instituției au hotărât să ofere o mână de ajutor și sprijin celor care stau acasă, dar și celor cărora le este dor de celebrele chifteluțe suedeze. Cum la magazin nu mai putem merge, există varianta de a le prepara acasă, iar acum o putem face și mai simplu.
Odată cu pandemia de coronavirus și a instaurării carantinei, Ambasada Suediei din București a publicat pe rețeaua de socializare rețeta celebrelor chifteluțe, mesajul care însoțește rețeta fiind unul simpatic.
”Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:
1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea
2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).”
Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu......
Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Duminică, 29 martie 2020
Ai nevoie de:
500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.
Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).
Sora lui Dani Mocanu s-a apucat de cantat - Trending Review cu Daragiu - Episodul 22