Reteta ciocolata calda cu portocale si scortisoara: Surprinde-ti musafirii cu o bautura delicioasa


Ciocolata calda este o bautura apreciata de peste 2.000 de ani, din vremea maiasilor. Aztecii i-au daugat mirodenii si au facut din ea o bautura demna de regele lor, iar azi este una dintre cele mai apreciate bauturi calde in sezonul rece. Iata reteta de ciocolata calda cu portocale si scortisoara care le va incanta simturile musafirilor tai.


Ne bucuram de gustul ei bogat de la primele ploi de toamna, cand afara incepe sa se lase frigul. Ne incalzim cu ea iarna, dupa o plimbare prin zapada. Trebuie deci sa invatam sa o preparam cat mai deosebit cu putinta, avand in vedere ca o savuram de-a lungul unui intreg sezon neprietenos.

Ingrediente

2 plicuri ciocolata calda cu consistenta cremoasa

300 ml lapte

½ lingurita esenta de portocale

½ lingurita de scortisoara pudra


Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca plicurile de ciocolata calda cu laptele. Se fierb initial la foc mic, timp de 30 de secunde, si apoi 1/2 minut dupa ce a inceput sa fiarba amestecul.

Se adauga la sfarsit esenta de portocale si se omogenizeaza. Se toarna in cani si se pudreaza cu praf de scortisoara.

  • Reteta ciocolata calda cu portocale si scortisoara: Surprinde-ti musafirii cu o bautura delicioasa

related posts

Modifică setările cookies