Ingrediente:
1 plic budinca cu aroma de vanilie
1 galbenus de ou
2 lingura de zahar
2 plicuri zahar vanilat Bourbon
300 ml lapte
200 ml smantana dulce
1 albus de ou batut spuma
2 banane
2 linguri de zahar brun sau zahar alb
Mod de preparare:
Plicul de budinca se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, zaharul vanilat Bourbon, 6 linguri de lapte si galbenusul de la ou. Restul de lapte impreuna cu smantana dulce se pun la fiert. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc, se adauga budinca si se mai fierbe 1 minut, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit 10-15 minute amestecand continuu.
Albusul batut spuma se incorporeaza si el usor in budinca.
Bananele se decojesc, se feliaza si se asaza in 2 vase joase, termorezistente. Peste banane se adauga crema de vanilie Bourbon. Caramelul se adauga inainte de servire.
Pentru stratul de caramel:
Varianta 1 - Se acopera crema cu un start uniform de zahar brun si se flambeaza cu ajutorul unui mini- arazator, pana cand acesta se topeste si se distribuie pe intreaga suprafata a cremei.
Varianta 2 - Se acopera crema cu un start uniform de zahar brun. Vasele se introduc 10 minute in partea superioara a cuptorul preincalzit.(preferabil cuptor cu aer cald sau cu incalzire in partea superioara)
Varianta 3 - Zaharul brun se caramelizeaza separat si se distribuie fierbinte peste crema de vanilie.
Dupa flambare, creme brulee se lasa putin la racit si apoi se serveste.