Reteta creme brulee cu banane. Pregateste un desert delicios, cu care sa-i impresionezi pe cei dragi


Ai musafiri si nu stii cu ce desert sa-i impresionezi? Nimic mai simplu! Un creme brulee usor de preparat si foarte, foarte gustos este alegerea potrivita!


Ingrediente:

1 plic budinca cu aroma de vanilie

1 galbenus de ou

2 lingura de zahar

2 plicuri zahar vanilat Bourbon 

300 ml lapte

200 ml smantana dulce

1 albus de ou batut spuma

2 banane

2 linguri de zahar brun sau zahar alb

 

Mod de preparare:

Plicul de budinca se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, zaharul vanilat Bourbon, 6 linguri de lapte si galbenusul de la ou. Restul de lapte impreuna cu smantana dulce se pun la fiert. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc, se adauga budinca si se mai fierbe 1 minut, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit 10-15 minute amestecand continuu.

Albusul batut spuma se incorporeaza si el usor in budinca.

Bananele se decojesc, se feliaza si se asaza in 2 vase joase, termorezistente. Peste banane se adauga crema de vanilie Bourbon. Caramelul se adauga inainte de servire.

 

Pentru stratul de caramel:

Varianta 1 - Se acopera crema cu un start uniform de zahar brun si se flambeaza cu ajutorul unui mini- arazator, pana cand acesta se topeste si se distribuie pe intreaga suprafata a cremei.

Varianta 2 - Se acopera crema cu un start uniform de zahar brun. Vasele se introduc 10 minute in partea superioara a cuptorul preincalzit.(preferabil cuptor cu aer cald sau cu incalzire in partea superioara)

Varianta 3 - Zaharul brun se caramelizeaza separat  si se distribuie fierbinte peste crema de vanilie.

Dupa flambare, creme brulee se lasa putin la racit si apoi se serveste.

related posts

Modifică setările cookies