Iata de ce ai nevoie pentru a prepara cheesecake-ul de fructe propus de RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania.
Ingrediente pentru aluat:
¼ cana migdale macinate
¼ cana de curmale (hidratate minim 4 ore)
Varf de cutit de sare
Pentru "branza":
1 ½ cana de caju inmuiate timp de doua ore
Suc de la o lamaie
¼ ceasca miere sau sirop de agave
¼ cana ulei de nuca de cocos
Ingrediente pentru crema:
½ ceasca capsuni sau zmeura sau alte fructe
2 linguri de curmale
2 linguri de miere sau agave
* Siropul sau gemul se obtine prin blenduirea frutelor si curmalelor cu apa, consistenta depinde de cantitatea de apa adaugata. Putem face un sirop cu consistenta de miere sau o pasta cu consistenta unui gem.
Instructiuni:
Pentru aluat se proceseaza doar curmalele cu migdalele pentru a forma un aluat lipicios, care este il apasati cu degetele intr-o tava de tort. (adecvate pentru congelare).
Pentru a face branza trebuie sa scurgeti semintele de caju din apa si se amesteca cu sucul de lamaie, miere și uleiul de nuca de cocos, pana cand obtineti o pasta cremoasa, care se intinde peste aluat.
Pentru a optine crema de capsuni amestecati fructele cu mierea și curmalele și puneti-o peste branza pana o acoperiti. Apoi introduceti cheesecake-ul in congelator pentru cateva ore. Se lasa 15 minute la temperatura camerei inainte de a fi servite:)
Sursa : RawCoco