Reteta de "cheesecake" de fructe. Un desert raw vegane savuros si sanatos


Daca vrei sa incerci si un altfel de cheesecake, RawCoco iti propune un desert inedit: un cheesecake de fructe. 


Iata de ce ai nevoie pentru a prepara cheesecake-ul de fructe propus de RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania.

Ingrediente pentru aluat: 

¼ cana migdale macinate

¼ cana de curmale (hidratate minim 4 ore)

Varf de cutit de sare

Pentru "branza": 

1 ½ cana de caju inmuiate timp de doua ore 

Suc de la o lamaie

¼ ceasca miere sau sirop de agave

¼ cana ulei de nuca de cocos 

Ingrediente pentru crema: 

½ ceasca capsuni sau zmeura sau alte fructe

2 linguri de curmale

2 linguri de miere sau agave

* Siropul sau gemul se obtine prin blenduirea frutelor si curmalelor cu apa, consistenta depinde de cantitatea de apa adaugata. Putem face un sirop cu consistenta de miere sau o pasta cu consistenta unui gem. 

 

Instructiuni:

Pentru aluat se proceseaza doar curmalele cu migdalele pentru a forma un aluat lipicios, care este il apasati cu degetele intr-o tava de tort. (adecvate pentru congelare). 

Pentru a face branza trebuie sa scurgeti semintele de caju din apa si se amesteca cu sucul de lamaie, miere și uleiul de nuca de cocos, pana cand obtineti o pasta cremoasa, care se intinde peste aluat. 

Pentru a optine crema de capsuni amestecati fructele cu mierea și curmalele și puneti-o peste branza pana o acoperiti. Apoi introduceti cheesecake-ul in congelator pentru cateva ore. Se lasa 15 minute la temperatura camerei inainte de a  fi servite:) 

Sursa : RawCoco

related posts

Modifică setările cookies