Ingrediente:
325 g faina
1/2 praf de copt
100 g zahar
1 lingurita esenta de rom
2 oua
1 praf de sare
100 g unt moale sau margarina
15 bucatele de ciocolata ( ½ patratica de ciocolata)
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita.
Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer, folosind spiralele pentru aluat, la inceput la viteza mica, apoi la cea mai inalta viteza.
Aluatul obtinut se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald, timp de 30 min.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie subtire de 0,5 cm pe masa de lucru presarata cu faina si se taie forme rotunde cu un pahar cu diametrul de 7 cm. Marginile formelor se ung cu albus de ou. Se suprapun 2 forme taiate, in mijlocul lor se pune 1 bucatica de ciocolata si se preseaza pe margini pentru a se lipi.
Gogosile astfel formate se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu, pe ambele parti. Se scot, se lasa la scurs pe un servetel de hartie sau pe un gratar si se orneaza cu zahar pudra.