Așadar, după ce vă terminați exercițiile sau după ce vă întoarceți de la sală, consilierul nutriționist și antrenorul de fitness Emi Kovacs, vă recomandă o rețetă ușoară, cu dovlecei și busuioc special pentru Perfecte.ro
“Dovleceii, precum și vinetele de altfel, nu lipsesc niciodată din frigiderul meu”, spune Emi.
“Conțin foarte puține calorii iar datorită conținutului mare de apă, sunt răcoritoare, ideale pentru sezonul cald.
Din ingrediente aparent banale, poți face ceva extrem de gustos și prietenos cu silueta ta... un preparat rapid, numai bun pentru cină.
Sticks-uri de dovlecei la cuptor cu sos de busuioc
Pentru sos ai nevoie de:
• o mână de busuioc proaspăt
• câteva frunze de mentă
• doi căței de usturoi
• 3 linguri de ulei de măsline
• zeamă de la o jumătate de lime
• piper
Ingredientele vor fi tocate cu blender-ul, apoi sosul astfel obținut va fi pus peste sticks-urile de dovlecei. Se lasă în cuptor la 180 de grade, timp de 15-20 de minute. Apoi se adaugă parmezanul ras sau fulgii de drojdie inactivă (o alternativă excelentă pentru persoanelor cu intoleranță la lactoză).
Se servesc calzi, pe post de garnitură lângă o porție de carne sau ca atare.
Poftă bună și o viață cât se poate de sănătoasă, cu mai puține calorii!”, a completat, the coach!