Reteta drob vegetarian. Gateste un preparat delicios si potrivit pentru aceasta perioada


Drobul vegetarian reprezinta o alternativa usoara si foarta delicioasa de mancare pentru aceasta perioada, putand fi consumat atat la micul dejun, cat si in timpul zilei. 


Ingrediente:

6 cepe 

100 ml ulei

150 ml apa

1 cub de legume sau o lingura  adaos pentru mancaruri (legume)

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

1 cutie Tofu 

1-2 linguri de pasta de tomate

4 catei de usturoi

1 plic de Vege-Gel 

150 ml Lapte de soia 

10 linguri rase  amidon alimentar

5 linguri rase de faina

piper, oregano, cimbru dupa gust

 

Mod de preparare:

Cepele se curata si se toaca marunt. 

Intr-o cratita se caleste ceapa cu uleiul pana devine aurie, se adauga apa si cubul de legume. Se lasa la foc mediu pana da in clocot de cateva ori; se ia de pe foc.

Se toaca marunt mararul si patrunjelul si se pun peste ceapa inabusita.

Tofu se scurge de saramura,se taie  cubulete si se pune peste ceapa. Se adauga usturoiul zdrobit si pasta de rosii si se amesteca.

Lapte de soia rece se pune intr-un vas mic, se adauga plicul de Vege-Gel, se amesteca pana se dizolva si se pun pe foc mediu.

Se amesteca continuu pana capata consistenta unui sos. Se adauga imediat peste compozitia pregatita mai sus si se omogenizeaza.

Se condimenteaza dupa gust cu piper macinat, oregano si cimbru.

Se adauga treptat amidonul si faina si se amesteca continuu pana se leaga compozitia.

Drobul se coace intr-o forma termorezistenta unsa sau intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt pentru a se putea rasturna.

related posts

Modifică setările cookies