Ingrediente:
6 cepe
100 ml ulei
150 ml apa
1 cub de legume sau o lingura adaos pentru mancaruri (legume)
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 cutie Tofu
1-2 linguri de pasta de tomate
4 catei de usturoi
1 plic de Vege-Gel
150 ml Lapte de soia
10 linguri rase amidon alimentar
5 linguri rase de faina
piper, oregano, cimbru dupa gust
Mod de preparare:
Cepele se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se caleste ceapa cu uleiul pana devine aurie, se adauga apa si cubul de legume. Se lasa la foc mediu pana da in clocot de cateva ori; se ia de pe foc.
Se toaca marunt mararul si patrunjelul si se pun peste ceapa inabusita.
Tofu se scurge de saramura,se taie cubulete si se pune peste ceapa. Se adauga usturoiul zdrobit si pasta de rosii si se amesteca.
Lapte de soia rece se pune intr-un vas mic, se adauga plicul de Vege-Gel, se amesteca pana se dizolva si se pun pe foc mediu.
Se amesteca continuu pana capata consistenta unui sos. Se adauga imediat peste compozitia pregatita mai sus si se omogenizeaza.
Se condimenteaza dupa gust cu piper macinat, oregano si cimbru.
Se adauga treptat amidonul si faina si se amesteca continuu pana se leaga compozitia.
Drobul se coace intr-o forma termorezistenta unsa sau intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt pentru a se putea rasturna.