Ingrediente
- 1 muschi file de porc
- cimbru
- mustar boabe
- piper macinat
- slaninuta
- sare
- boia dulce
- 6 mere
- 1 ceapa
- 100 g costita afumata
- 1 varza rosie
- ulei
- chimen
- foi de dafin
- apa
Mod de preparare
Muschiul de porc se desface ca o plapuma in interiorul careia se presara piper, sare, cimbru si boia. Se aseaza si felii de slaninuta si boabe de mustar, dupa care se ruleaza si se leaga cu sfoara. Se pune in tava de cuptor, se pudreaza cu sare si piper si pe deasupra. Se pune ulei, un pahar de apa si se lasa in cuptor, acoperita cu folie, pana se patrunde.
In acest timp, varza se taie marunt, se toaca ceapa si se calesc impreuna in ulei, adaugindu-se 2 foi de dafin, costita afumata si taiata marunt, sare, chimen. Cu acest amestec se umplu merele carora li s-a taiat capacul si le-au fost scoase cotoarele.
Cand carnea a devenit frageda, se ia folia, se aseaza merele umplute in tava si se mai lasa la cuptor pana cand carnea s-a rumenit si merele s-au copt.