Ingrediente
- o cana cu orez
- 3 cani cu lapte
- 75g de unt fara sare
- 150g zahar
- un plic cu vanilie
- 25g coaja rasa de lamaie
- 25 g de coaja rasa de portocala
- 1 mar mic
- 2 lingurite rase de scortisoara
- 1 lingura dulceata de caise
Mod de preparare
Marul se curata de cotor, se umple cu dulceata si o lingurita scortisoara si se pune la copt 25 minute la 180 º C.
Apoi, spala orezul si fierbe-l timp de 10 minute cu o ceasca de apa. Dupa cele zece minute scurge apa. Intr-un alt vas, pune la fiert laptele si coaja rasa de lamaie si portocala. Cand incepe sa dea in clocot, adauga orezul.
Incorporeaza untul, adauga vanilia, zaharul si amesteca-le bine, pana se incorporeaza. Dupa ce s-a topit untul si incepe sa clocoteasca ia-l de pe foc.
La final, marul copt se taie in feliute si se aseaza radial peste orez. Se presara cu scortisoara pentru decor.