Reteta orez cu lapte, mar copt si scortisoara. Cum transformi desertul copilariei intr-un adevarat deliciu


Mamele si bunicile sunt experte in orez cu lapte, iar amintirile copilariei parca au aroma acestui desert special. Vrem sa te invatam si pe tine sa stapanesti aceasta reteta clasica, dar si sa ii adaugi un "twist" de mar copt cu scortisoara, care se potrivesc de minune mai ales in sezonul rece.


Ingrediente

- o cana cu orez

- 3 cani cu lapte

- 75g de unt fara sare

- 150g zahar

- un plic cu vanilie

- 25g coaja rasa de lamaie

- 25 g de coaja rasa de portocala

- 1 mar mic

- 2 lingurite rase de scortisoara

- 1 lingura dulceata de caise


Mod de preparare

Marul se curata de cotor, se umple cu dulceata si o lingurita scortisoara si se pune la copt 25 minute la 180 º C.

Apoi, spala orezul si fierbe-l timp de 10 minute cu o ceasca de apa. Dupa cele zece minute scurge apa. Intr-un alt vas, pune la fiert laptele si coaja rasa de lamaie si portocala. Cand incepe sa dea in clocot, adauga orezul.

Incorporeaza untul, adauga vanilia, zaharul si amesteca-le bine, pana se incorporeaza. Dupa ce s-a topit untul si incepe sa clocoteasca ia-l de pe foc.

La final, marul copt se taie in feliute si se aseaza radial peste orez. Se presara cu scortisoara pentru decor.

related posts

Modifică setările cookies