Reteta piure de cartofi: Cum sa faci piureul mai cremos si mai gustos in cativa pasi simpli


Cui nu-i place sa manance un piure de cartofi gustos, langa o friptura frageda? Daca nu ai reusit pana acum sa descoperi misterele acestei garnituri, vrem sa-ti vindem un pont: il poti face mai cremos din cateva miscari (de mixer) simple si ingrediente folosite inteligent.


Ingrediente (pentru 10 portii)

- 2.5 kg cartofi

- jumatate de cana de lapte

- 1 ceasca smantana

- jumatate de pachet de unt

- sare Kosher (sare cu granulatie mare, grunjoasa, care nu trece prin procesul de rafinare); este insa potrivita si cea obisnuita, de bucatarie

- piper macinat


Mod de preparare

Pune un vas cu apa la fiert si incepe sa cureti cartofii de coaja. Pe masura ce ii tai in cubulete, adauga-i in vasul cu apa si ai grija sa ramana acoperiti de cel putin 2.5 centimetri de lichid. Adauga sare dupa gust si mareste focul pana da apa in fiert. Apoi, lasa-l mediu timp de 15-20 de minute si amesteca ocazional, avand grija sa se fiarba bine si sa fie usor de sfaramat apoi. 

In momentul in care simti cartofii moi si placuti, scurge-i de apa in exces si mai gateste-i la foc mic timp de 2 minute. Intre timp, incalzeste smantana la foc mediu. Apoi, adauga-o impreuna cu untul si piperul. 

La final, zdrobeste tot amestecul cu mixerul pana simti ca devina cremos si usor de mancat. Serveste imediat.

related posts

Modifică setările cookies