Reteta placinta cu dovleac, recomandata de Anca Alungulsesei:
Blat:
- 200 gr fulgi de ovaz
- 100 gr nuca romaneasca
- 50 gr smochine
- 100 gr curmale
- 50 gr stafide
- 70 ml suc de morcov
- 1 vf de scortisoara
- 1 vf de sare neiodata
Crema:
- 500 gr dovleac
- 80 gr miere
- 20 gr seminte de psillyum
- ½ lingurita de scortisoara
- ½ lingurita nucsoara
Décor: nuci romanesti, morcov ras, scortioasra
Placinta cu mere:
Blat: acelasi
Crema:
- 500 gr mere
- 4 lingura de pulpa de migdale
- 1 vf lingurita de scortisoara
Décor: morcov ras, mere, scortiosara
Desi a fost prima data in viata cand a preparat o placinta de dovleac raw vegana, Jojo s-a dovedit foarte priceputa si chiar s-a intrecut cu Anca Alungulesei, care a “gatit” o placinta cu mere si scortisoara.
Pe langa faptul ca a preparat singura, sub indrumarea Ancai Alungulesei, o placinta cu dovleac raw vegana, Jojo a aflat si multe alte informatii interesante legate de o nutritie sanatoasa. Jojo a descoperit cu interes ca nucile hidratate cu 8 ore inainte de a fi consumate se “trezesc”, adica toate enzimele prezente in ele se activeaza si astfel sunt mult mai sanatoase, dar si mai usor de digerat.
Actrita a invatat de la Anca Alungulesei cum se prepara un gem dulce din curmale, smochine si stafide hidratate cu 2, 3 ore inainte, dar si cum sa obtii un blat foarte sanatos, gustos si care nu ingrasa din fulgi de ovaz macinati intr-un blender de mare putere.