Reteta placinta cu dovleac. Incearca un desert traditional, usor de preparat


Ai musafiri si nu stii cu ce desert sa-i impresionezi sau pur si simplu vrei sa faci ceva bun? Nimic mai simplu! Placinta cu dovleac, usor de preparat si foarte, foarte gustoasa este alegerea potrivita!


Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina,

½ plic praf de copt,

1 varf de cutit cu sare, 

50 g zahar pudra,

1 plic Zahar vanilinat,

200 g margarina moale,

2 oua,

8 linguri de lapte.

 

Pentru umplutura:

1 kg dovleac ras,

1 plic zahar vanilat Bourbon,

1 lingura ulei,

200 g zahar,

100 g migdale taiate sau nuci,

2 lingurite esenta vanilie.

 

Pentru uns deasupra:

1 ou batut spuma

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea umpluturii se amesteca dovleacul ras, zaharul vanilat, uleiul, zaharul, esenta de vanilie si migdalele (nucile) taiate  si se calesc intr-o tigaie pana cand se evapora sucul rezultat.

Se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si zaharul vanilat, margarina, ouale si laptele. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se imparte in doua. Din jumatate de aluat se intinde un dreptunghi de marimea tavii si se asaza in tava unsa si tapetata cu hartie.

Umplutura de dolveac se intinde pe foaia de aluat din tava.

Cea de a doua jumatate de aluat se intinde la fel ca prima si se asaza peste umplutura. Se apasa aluatul uniform, suprafata se unge cu oul batut si se inteapa cu o furculita. Tot cu ajutorul unei furculite sau un cutitas de cofetarie se pot face valuri pe suprafata aluatului. Se introduce tava in cuptorul preincalzit.

 

Cuptorul electric: 180ºC

Cuptorul cu gaz: treapta 3


Durata de coacere: 45 minute

Prajitura se lasa sa se raceasca si se taie in bucati.

related posts

Modifică setările cookies