Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g unt sau margarina
- 200 g zahar
- 4 oua
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
Pentru umplutura
- 2 borcane compot de visine (370 g vişine fiecare)
- 700 ml lapte
- 2 plicuri de budinca cu gust de vanilie
- 100 g zahar
- 600 g smantana
Pentru decor
- 2 plicuri gelatina rosie
- 40 g zahar
- 500 ml compot de visine
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 °C.
Se amestecă faina cu praful de copt.
Se bate cu mixerul untul sau margarina la viteza maxima. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale (fiecare ou la jumatate de minut) si faina in două transe, amestecand continuu pana la omogenizare.
Aluatul se toarna într-o tava (30 x 40 cm, unsa), se niveleaza si se coace timp de 30 de minute. Se scoate tava din cuptor, se asaza pe un grilaj de bucatarie si se lasa la racit. Se scot visinele din compot si se lasa la scurs pe o sita.
Se masoara 500 ml de compot de visine pentru jeleu. Se tapeteaza tava cu hartie de copt, de jur imprejurul blatului copt, iar peste blat se distribuie visinele in mod egal.
Cele 2 plicuri de budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100 g zahar si 750 ml lapte. Peste budinca fierbinte se adauga smantana si se omogenizeaza.
Crema de budinca se intinde in tava, peste visine. Tava se introduce din nou la copt 25 de minute, in cuptorul fierbinte, la temperatura constanta. Se opreste cuptorul si prajitura se lasa încă 10 minute cu usa cuptorului usor deschisa, dupa care se scoate si se tine la frigider 1-2 ore.
Se prepară gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj cu suc de visine si zahar, dupa care se intinde peste budinca si se lasa la racit. Pentru servire, se desface hartia de copt si se îndeparteaza cu grija.