Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 4 albusuri
- 75 g zahar fin
- 75 g faina
- 1 praf de sare
- 2 plicuri budinca cu gust de vanilie
- 1 plic budincacu gust de caramel
- 1,5 litri lapte
- 8 linguri de zahar
Mod de preparare
Pentru blat, galbenusurile se bat bine cu 75 g zahar, apoi se adauga cele 75 g faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se inglobeaza usor in compozitia de galbenusuri. Blatul se toarna intr-o tava (30x22 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 12 minute la 200 Celsius, in cuptorul preincalzit.
Se prepara si cele 2 budinci de vanilie cu 1l lapte si 5 linguri de zahar, si separat, in acelasi timp, budinca de caramel cu 500 ml lapte si 3 linguri de zahar. Budinca de vanilie se intinde rapid peste blat, iar peste ea, din loc in loc se adauga pete din budinca de caramel.
Prajitura se tine la frigider 2 ore, inainte de servire.