Reteta salam de biscuiti. Cum sa pregatesti rapid si usor unul dintre deserturile preferate al romanilor


Unul dintre cele mai apreciate deserturi al romanilor este salamul de biscuiti. Delicios si foarte usor de realizat, nu putini sunt cei care mananca des acest deliciu autohton. 


Ingrediente:

500 g biscuiti

200 g margarina sau unt

200 g zahar tos

200 g rahat

100 g miez de nuca

200 g stafide

200 ml lapte

200 ml apa

2 linguri cacao

2 plicuri zahar vanilinat 

1 fiola esenta de migdale r

30 ml esenta de rom 

100 g nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Biscuitii si miezul de nuca se rup in bucatele. Rahatul se taie in cubulete cu latura de 1 cm.

Se pun la foc apa, laptele, zaharul tos si se fierb pana se topeste zaharul. Se adauga cacaua, zaharul vanilinat, apoi untul pana se topeste. Se ia compozitia de pe foc si se adauga esentele. Siropul rezultat se toarna cald peste biscuiti. Se adauga stafidele, nuca, rahatul si se omogenizeaza. Compozitia se lasa sa se lege 15 minute acoperita cu folie alimentara.

Apoi se intinde un strat de folie alimentara pe masa de lucru si se presara cu nuca de cocos (pe o zona egala cu circumferinta salamului dorit). Se aseaza compozitia pe zona presarata cu nuca de cocos si apoi se ruleaza cu folia, cat mai strans. Odata format rulou el se poate presa cu mana pentru a lua forma dorita: patrata, triunghiulara, turtita, rasucita, etc. Salamul se tine la frigider minim 2 ore, dupa care se poate servi feliat.

  • Reteta salam de biscuiti. Cum sa pregatesti rapid si usor unul dintre deserturile preferate al romanilor

related posts

Modifică setările cookies