Ingrediente:
125 g unt
125 g zahar
125 g faina
3 oua
1 lingurita rasa de praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 plic de budinca cu gust de vanilie
450 ml lapte
2 linguri de zahar
250 g capsuni
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul vanilat si cu praful de copt. Untul se bata spuma cu 125 g zahar cu ajutorul mixerului. Peste unt se adauga treptat cate 1 ou la ½ minut, dupa care se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul astfel obtinut se aseaza in tava de tarta si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 °C.
Intre timp se prepara budinca conform instructiunilor de pe amabalaj cu 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.
Budinca racita se aseaza peste blatul de tarta. Dupa care se acopera cu capsunile taiate pe jumatate, asezate radiar.