Ingrediente:
Pentru blat:
300 g fursecuri cu unt
100 g unt moale
Pentru Crema
200 g tabelete de ciocolata cu menta
500 g branza de vaci
250 ml lapte
4 oua
1 praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
180 g zahar
2 plicuri pudding de vanilie
1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
Mod de preparare:
Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina, o forma de tort cu inel detasabil.
Intr-un vas, se zdrobesc fursecurile si se amesteca cu untul pana se formeaza un aluat omogen. Aluatul se intinde si niveleaza in strat subtire pe fundul tavii de copt.
Se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare.
Se amesteca branza cu laptele.
Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat, zaharul tos si continutul plicurilor cu crema pentru tarte si se inglobeaza in crema de branza, alaturi de spuma de albus.
In crema se adauga si tabletele de ciocolata taiate in patratele de 1 cm, dupa care se toarna in forma de copt, peste blat.
Tarta se coace 60 de minute la foc mediu, dupa care se lasa sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
Se pudreaza cu zahar si ciocolata rasa.
Sfat: Tabletele de ciocolata se tin la congelator 2 ore inainte de a le introduce in prajitura, pentru a nu se scurge crema de menta.