Ingrediente
Pentru blat:
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 5 albusuri
- 50 g zahar
- 200 g alune macinate
- 2 linguri rase de faina
-100 g ciocolata de menaj rasa
Pentru umplutura:
- 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata
- 200 ml lapte rece
- 2 linguri rase de zahar pudra
Pentru insiropat si asezat deasupra:
- 250 ml lapte
- 4 linguri rom
- 40 piscoturi
Pentru glazura:
- 1 plic glazura de ciocolata neagra
- 2 linguri dulceata de caise
Mod de preparare
1. Pentru pregatirea blatului batem cu mixerul galbenusurile si zaharul pudra pana ce obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu zaharul le mixam spuma si le amestecam usor in compozitia galbenusurilor. Adaugam alunele amestecate cu faina si ciocolata in compozitia cu galbenusuri. Turnam amestecul intr-o forma rotunda (Ø 26) unsa si tapetata cu faina ,dupa care netezim aluatul. Introducem forma in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca 30 minute.
Cuptorul electric: 180ºC
Cuptorul cu aer fierbinte: 160ºC
Cuptorul cu gaz: treapta 3
2. Blatul racit il taiem o data longitudinal, obtinandu-se astfel 2 straturi.
3. Piscoturile se taie pe jumatate si se inmoaie in laptele amestecat cu rom.
Se prepara crema pentru prajituri conform instructiunilor de pe ambalaj cu 200 ml lapte rece si 2 linguri zahar pudra. Cu jumatate din crema se unge primul strat al blatului, uns in prealabil cu dulceata usor incalzita.
Deasupra se aseaza din piscoturile inmuiate, cu latimea piscotului in pozitie verticala. Se intinde restul de crema peste piscoturi si se acopera cu al doilea strat de blat.
Tortul se tine ½ ora la frigider.