Ingrediente:
Pentru blat:
100 g unt moale
30 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
un varf de cutit cu sare
4 galbenusuri
4 albusuri
90 g zahar
150 g mac
70 g alune taiate
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
100 g zahar pudra
1 plic coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat Bourbon
1 ½ plic gelatina
500 ml frisca lichida
Pentru glazura:
300 g zmeura proaspata sau congelata
50 g zahar pudra,
½ plic de gelatina
Se folosește:
o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Pasul 1 Cu ajutorul unui mixer se bate spuma untul impreună cu zaharul pudra, zaharul vanillinat si sarea si apoi se adauga treptat galbenusurile amestecand continuu.
Pasul 2 Se bat spuma albusurile cu zaharul si se incorporeaza usor in primul amestec. Se adauga macul si alunele. Compozitia se toarna in forma de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 minute. Cuptorul electric: 175ºC. Cuptorul cu aer fierbinte: 160ºC. Cuptorul cu gaz: treptele 2-3.
Pasul 3 Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat Bourbon si se bate frisca. Se inmoaie gelatina in apa, se stoarce si se incalzeste, amestecand pana se dizolva, la foc mic se amesteca cu branza si frisca.
Pasul 4 Dupa ce blatul s-a racit se toarnă umplutura de branza deasupra si se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pasul 5 Glazura - se prepara un piure din zmeura si zahar. Se topeste gelatina ( se inmoie in apa, se stoarce si se topeste pe foc mic amestecand continuu ) si se amesteca cu compozitia de zmeura.
Cu glazura astfel preparată se orneaza tortul.