Avem nevoie de
Forma rotunda (Ø 26 cm):
Hartie de copt
Ingrediente
Pentru blat
150 g ciocolata neagra
6 albusuri de ou
160 g margarina sau unt moale
160 g de zahar
1 plic zahar vanilinat
6 galbenusuri de oua
100 g pesmet
Pentru umplutura
125 g gem de caise
Glazura
2 plicuri glazura de ciocolata de neagra
Aluatul: Ciocolata se topeste la bain-marie la foc mic.
Forma de copt se tapeteaza cu hartie. Cuptorul se preincalzeste la 180 ° C
Cuptor electric: 180 ° C
Cu aer cald: 160 ° C
Albusurile se bat spuma.
Separat cu ajutorul mixerului se bate margarina sau untul.
Treptat se adauga zaharul si zahar vanilinat si se amesteca pana se formeaza o masa omogena. Apoi se adauga galbenusurile de ou, ciocolata topita si pesmetul.
La final, se incorporeaza cu grija albusul de ou.
Turnati aluatul in forma de copt si neteziti. Se introduce in partea de jos a cuptorului si se coace aproximativ 50 minute.
Blatul se lasa la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit se taie in 2 straturi.
Gemul de caise se intinde peste primul start de blat si apoi se acopera cu al doilea strat.
Se topeste glazura de ciocolata conform instructiunilor de plic si se galzureaza cu ea tortul.