Iata desertul pe care il poti gasi si la RawCoco:
Sa trecem la treaba. Pentru bombonele noastre avem nevoie de cateva ingredente:
-250 gr de alune (crude, neprajite)
-3 linguri de cacao pura, fara zahar.
-3 linguri de ulei de cocos (sau unt de cacao) – se lasa cateva minute la temperatura camerei pentru a deveni lichid
-5-6 smochine
-2 linguri lucuma (daca ai, daca nu reteta merge foarte bine fara)
Ca o mica paranteza, lucuma este un superaliment care se foloseste pentru a indulci deserturile, smoothiurile sau inghetata, contine un nivel ridicat de vitamina B3, care stimuleaza functionarea sistemului nervos si actioneaza ca un energizant extraordinar.
Instructiuni:
In primul rand, adauga alunele in blender si blendeaza-le pana obtii o pudra de alune, apoi adauga progresiv cacao. Urmatorul pas este sa adaugi smochinele, uleiul de cocos (unt de cacao) si lucuma. In momentul in care totul s-a transformat in pasta, formeaza bomboanele cu degetele si le dai apoi prin cacao.
Cand bombonelele noastre sunt gata, se dau la frigider cel putin 2 ore, dupa care se pot servi. Cu siguranta musafirii tai vor fi impresionati de minunatul gust, pentru ca gustul de ciocolata nu da nicioada gres. Este o cale sigura catre inima fiecaruia dintre noi.
Sursa: RawCoco
Foto: Anca Alungulesei – fondatoarea RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania