Reteta trufe de ciocolata - varianta raw-vegana. Cum sa faci un desert delicios si sanatos


Daca iti doresti sa impresionezi pe cineva, iata o super reteta recomandata de Anca Alungulesei – fondatoarea RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania, specialist in deserturi raw-vegan. Aceste bilute dulci sunt foarte simplu de facut si foarte bune atat pentru papilele tale gustative cat si pentru corpul tau.


Iata desertul pe care il poti gasi si la RawCoco:

Sa trecem la treaba. Pentru bombonele noastre avem nevoie de cateva ingredente:

-250 gr de alune (crude, neprajite)

-3 linguri de cacao pura, fara zahar.

-3 linguri de ulei de cocos (sau unt de cacao) – se lasa cateva minute la temperatura camerei pentru a deveni lichid

-5-6  smochine

-2 linguri lucuma (daca ai, daca nu reteta merge foarte bine fara)

Ca o mica paranteza, lucuma este un superaliment care se foloseste pentru a indulci deserturile, smoothiurile sau inghetata, contine un nivel ridicat de vitamina B3, care stimuleaza functionarea sistemului nervos si actioneaza ca un energizant extraordinar.

Instructiuni:

In primul rand, adauga alunele in blender si blendeaza-le pana obtii o pudra de alune, apoi adauga progresiv cacao. Urmatorul pas este sa adaugi smochinele, uleiul de cocos (unt de cacao) si lucuma. In momentul in care totul s-a transformat in pasta, formeaza bomboanele cu degetele si le dai apoi prin cacao.  

Cand bombonelele noastre sunt gata, se dau la frigider cel putin 2 ore, dupa care se pot servi. Cu siguranta musafirii tai vor fi impresionati de minunatul gust, pentru ca gustul de ciocolata nu da nicioada gres. Este o cale sigura catre inima fiecaruia dintre noi.

Sursa: RawCoco

Foto:  Anca Alungulesei – fondatoarea RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania

  • Reteta trufe de ciocolata - varianta raw-vegana. Cum sa faci un desert delicios si sanatos

related posts

Modifică setările cookies