Reteta turta dulce. Cum se prepara desertul care nu are voie sa lipseasca de la masa de Craciun


Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar orice pasionata de bucatarie incepe deja sa-si puna la punct meniul din aceasta zi de sarbatoare. Daca vrei sa le faci o bucurie celor mici si celor mari, trebuie sa inveti sa prepari turta dulce sub forma de fursecuri. Iata reteta pe care ti-o recomandam.


Ingrediente

- 125 g miere

- 200 g zahar

- 1 plic zahar vanilinat

- 125 g unt sau margarina

- 4 linguri lapte

- 1 fiola esenta de migdale

- 3 lingurite scortisoara macinata

- ½ lingurita de ghimbir

- ½ lingurita de cuisoare pisate

- 1 aroma naturala de portocale

- 1 lingura cu varf cacao

- 500 g faina

- 1 plic praf de copt

- 1 praf de sare

- forme de fursec


Mod de preparare

Mierea, zaharul si zaharul vanilinat, untul si laptele se incalzesc usor pana se dizolva mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca in vasul pentru mixer. Se adauga esenta, condimentele si aroma de portocale si se omogenizeaza cu mixerul la viteza maxima.

Se incorporeaza apoi treptat faina amestecata cu cacaua si cu praful de copt. Cand incepe sa se ingroase aluatul se framanta pe planseta, dupa care se intind 2 foi de aluat cu grosimea de ½ cm.

Foile se decupeaza cu ajutorul unor forme pentru fursecuri si se coc pe rand la 180°C, cate 10-15 minute. Dupa ce se racesc, globuletele se pot colora, eventual, cu creioanele pentru decor sau se pot servi pur si simplu asa.

related posts

Modifică setările cookies