Ingrediente
- 125 g miere
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 125 g unt sau margarina
- 4 linguri lapte
- 1 fiola esenta de migdale
- 3 lingurite scortisoara macinata
- ½ lingurita de ghimbir
- ½ lingurita de cuisoare pisate
- 1 aroma naturala de portocale
- 1 lingura cu varf cacao
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- forme de fursec
Mod de preparare
Mierea, zaharul si zaharul vanilinat, untul si laptele se incalzesc usor pana se dizolva mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca in vasul pentru mixer. Se adauga esenta, condimentele si aroma de portocale si se omogenizeaza cu mixerul la viteza maxima.
Se incorporeaza apoi treptat faina amestecata cu cacaua si cu praful de copt. Cand incepe sa se ingroase aluatul se framanta pe planseta, dupa care se intind 2 foi de aluat cu grosimea de ½ cm.
Foile se decupeaza cu ajutorul unor forme pentru fursecuri si se coc pe rand la 180°C, cate 10-15 minute. Dupa ce se racesc, globuletele se pot colora, eventual, cu creioanele pentru decor sau se pot servi pur si simplu asa.