Ingrediente
1 kg urzici
3 cartofi
2 cepe
2 linguri ulei de măsline
sucul de la o lamaie
sare
piper
50g unt
100g smântână pentru gătit
parmezan pentru servit
Mod de preparare
Urzicile se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare.
Cartofii se curață, se taie cubulețe.
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit cu 2 linguri de ulei de măsline și 4 linguri de apă și se lasă câteva minute.
Când urzicile au dat în clocot, se adaugă cartofii și ceapa. Se pune totul la fiert, până când legumele s-au înmuiat.
Se lasă câteva minute să se răcească. Adăugăm untul si începem să blenduim toate legumele, până obținem o supă fină. Puteam adăuga zeamă de lămâie, după gust.
Mai punem din nou pe foc și după ce dă în clocot, adăugăm smântâna.
Se servește cu parmezan, după gust.