Ingrediente
Pulpa miel (taiata bucati): 1,5 kg
Supa de vita: 500 ml
Ceapa alba: 2 bucati
Usturoi: 2 catei
Sofran: 1 praf
Ghimbir pudra: o lingurita
Scortisoara: o lingurita
Prune uscate: 200 g
Migdale: 100 g
Seminte de susan: 30 g
Sare si piper: dupa gust
Ulei de masline: dupa gust
Mod de preparare
1. Tocam ceapa, usturoiul si amestecam intr-un bol, impreuna cu cateva linguri de supa, uleiul, ghimbirul, scortisoara si o lingurita de seminte
de susan.
2. Asezam peste amestec bucatile de carne de miel si amestecam.
3. Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si prajim carnea pana prinde culoare, apoi condimentam cu sare si piper (turnam in tigaie peste carne
si restul de supa de vita).
4. Transferam intr-un vas tajine: amestecul ramas in bol, carnea si supa din tigaie, prunele si punem vasul pe foc mic.
5. Intre timp prajim migdalele intr-o tigaie impreuna cu semintele de susan ramase.
6. Dupa o ora luam tajine-ul de pe foc, urmand sa servim mielul cu cateva prune uscate si amestecul de migdale si susan.
Pofta buna!