Tajine Miel


Tag-uri:

Ingrediente 

 

Pulpa miel (taiata bucati): 1,5 kg 

 

Supa de vita: 500 ml 

 

Ceapa alba: 2 bucati

 

Usturoi: 2 catei 

 

Sofran: 1 praf 

 

Ghimbir pudra: o lingurita 

 

Scortisoara: o lingurita 

 

Prune uscate: 200 g 

 

Migdale: 100 g 

 

Seminte de susan: 30 g 

 

Sare si piper: dupa gust 

 

Ulei de masline: dupa gust 

 

Mod de preparare 

 

1. Tocam ceapa, usturoiul si amestecam intr-un bol, impreuna cu cateva linguri de supa, uleiul, ghimbirul, scortisoara si o lingurita de seminte 

 

de susan. 

 

2. Asezam peste amestec bucatile de carne de miel si amestecam. 

 

3. Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si prajim carnea pana prinde culoare, apoi condimentam cu sare si piper (turnam in tigaie peste carne 

 

si restul de supa de vita). 

 

4. Transferam intr-un vas tajine: amestecul ramas in bol, carnea si supa din tigaie, prunele si punem vasul pe foc mic. 

 

5. Intre timp prajim migdalele intr-o tigaie impreuna cu semintele de susan ramase. 

 

6. Dupa o ora luam tajine-ul de pe foc, urmand sa servim mielul cu cateva prune uscate si amestecul de migdale si susan. 

 

Pofta buna!

related posts

Modifică setările cookies