Ingrediente
Ulei de cocos: 1 lingura
Ceapa verde: 1 legatura
Usturoi: 2 catei
Ardei iute rosu: 1 bucata
Garam masala: 1 lingurita
Turmeric: 200 g
Orez: 200 g
Somon crud: 100 g
Coriandru proaspat: 1 legatura
Sare: dupa gust
Ulei de masline: dupa gust
Mod de preparare
1. Fierbem orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi incingem uleiul de masline si prajim somonul cate 3-4 min pe fiecare parte.
2. Tocam ceapa verde, usturoiul si ardeiul iute (inainte il curatam de seminte).
3. Intr-o tigaie incingem uleiul de cocos si calim pentru 3 min ceapa, usturoiul si areiul iute. Adaugam turmericul si garam masala.
4. Adaugam orezul si amestecam 5 minute.
5. Rupem in bucati somonul si mai amestecam din nou. Apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.
6. Cand servim preparatul presaram deasupra frunze de coriandru.
Pofta buna!