Ingredientele de care avem nevoie pentru blat:
180 g faina
180 g zahar
180 ml ulei sau unt topit
Foto: Unt 81% grasime, sarat 250g Milram
4 oua
Foto: Oua ecologice cod 0 marimea M 10 bucati Eco Vial
3 morcovi rasi
ciocolata neagra/alba sau cu lapte, dupa preferinte, maruntita in bucatele
Foto: Ciocolata Trilogia 100g Schogetten
1 plic praf de copt
80 de grame de nuca (optional)
Foto: Miez de nuca vidat 200g Gusturi Romanesti
o jumatate de lingurita scortisoara (optional)
Foto: Scortisoara macinata 15g Kamis
Cum se prepara:
- pregateste mai intai o tava rotunda, pe care asezi hartie de copt
- intr-un bol amestecam zaharul, uleiul/ untul si ouale; peste ele adaugam morcovii rasi si scortisoara
- separat, intr-un alt vas, amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam in bolul in care am pus celelalte ingrediente
- acum este momentul sa adaugam bucatelele de ciocolata sau/si de nuca
- turnam compozitia in tava si o bagam la cuptor, timp de 30-45 de minute, la 180 de grade; testati cu o scobitoare ca sa vedeti daca s-a copt
Ingredientele de care avem nevoie pentru crema:
340g mascarpone, la tempratura camerei
Foto: Branza Mascarpone 250g Galbani
80g zahar pudra, cernut
1 lingurita pudra de ghimbir
coaja de la 1 lamaie
2 lingurite suc de lamaie
250ml smantana pentru frisca
Foto: Smantana 35% grasime 200ml Olympus
Bate cu mixerul mascarpone cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Bate frisca separat si incorporeaza-o in mascarpone.
Cum asamblam tortul: sectioneaza blatul in doua sau in trei bucati (in functie de cat de gros ti-a iesit) si pune crema intre blaturi, dar si pe deasupra celui de-al treilea blat.
Daca vreti o varianta mai light a acestei prajituri, renuntati la crema si la ciocolata. Este la fel de delicios si fara aceste ingrediente. Garantat!
Vezi oferta de alimente a magazinului emag AICI.