Turnedo Rossini


Primeste la masa ta un duo inedit: un bucatar profesionist si un medic nutritionist! Chef Liviu Preda si Dr. Mihaela Bilic sunt gazdele creative cooking show-ului TV Arena Bucatarilor, sustinut de Selgros Romania.

Tag-uri:

INGREDIENTE:

CARNE

Muschi de vita Terina de ficat de rata Ulei de masline

CHIFTELE DE LEGUME

Cartofi Morcovi Ulei de masline Ou Fulgi de migdale

MOZAIC DE LEGUME

Ardei gras rosu Ardei gras galben Ardei gras verde Ulei de masline Sparanghel

SOS

Fructe de padure Vin rosu Ierburi aromate/Micro plante

MOD DE PREPARARE:

Primul pas este pregatirea muschiului de vita. 

Acesta se taie in bucati egale de dimensiunea palmei. Se incinge apoi tigaia cu un strop de ulei de masline. In momentul in care temperatura este ridicata, uleiul este incins, abia atunci se pune carnea la prajit pana ce se rumeneste putin pe toate partile. Apoi se scoate din tigaie, se condimenteaza cu sare si piper si se introduce la cuptor, la o temperatura medie de 160 de grade. Dupa ce se scoate carnea de la cuptor, se lasa 10 minute deoparte sa se odihneasca.

Urmeaza pregatirea legumelor. 

Pentru chiftelutele de legume se curata morcovii, sparanghelul si cartoful. Se pun la fiert morcovii impreuna cu cartoful. Cand acestia sunt aproape fierti, se adauga si sparanghelul pentru 1-2 minute in apa clocotita pentru a fi blansat. Se scot apoi toate legumele din apa de fiert. Se paseaza cartofii si morcovii impreuna ca pentru un piure. Se amesteca apoi cu un ou, ulei de masline, sare si piper pana ce se omogenizeaza. Pentru a se lega mai bine compozitia, se folosesc fulgi de migdale in loc de faina. Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline si se foloseste un cerc de metal pentru a pune amestecul de legume pasate, rezultand astfel forma rotunda chiftelutelor de legume.

Continuarea pe protv.ro.

related posts

Modifică setările cookies