INGREDIENTE:
CARNE
Muschi de vita Terina de ficat de rata Ulei de masline
CHIFTELE DE LEGUME
Cartofi Morcovi Ulei de masline Ou Fulgi de migdale
MOZAIC DE LEGUME
Ardei gras rosu Ardei gras galben Ardei gras verde Ulei de masline Sparanghel
SOS
Fructe de padure Vin rosu Ierburi aromate/Micro plante
MOD DE PREPARARE:
Primul pas este pregatirea muschiului de vita.
Acesta se taie in bucati egale de dimensiunea palmei. Se incinge apoi tigaia cu un strop de ulei de masline. In momentul in care temperatura este ridicata, uleiul este incins, abia atunci se pune carnea la prajit pana ce se rumeneste putin pe toate partile. Apoi se scoate din tigaie, se condimenteaza cu sare si piper si se introduce la cuptor, la o temperatura medie de 160 de grade. Dupa ce se scoate carnea de la cuptor, se lasa 10 minute deoparte sa se odihneasca.
Urmeaza pregatirea legumelor.
Pentru chiftelutele de legume se curata morcovii, sparanghelul si cartoful. Se pun la fiert morcovii impreuna cu cartoful. Cand acestia sunt aproape fierti, se adauga si sparanghelul pentru 1-2 minute in apa clocotita pentru a fi blansat. Se scot apoi toate legumele din apa de fiert. Se paseaza cartofii si morcovii impreuna ca pentru un piure. Se amesteca apoi cu un ou, ulei de masline, sare si piper pana ce se omogenizeaza. Pentru a se lega mai bine compozitia, se folosesc fulgi de migdale in loc de faina. Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline si se foloseste un cerc de metal pentru a pune amestecul de legume pasate, rezultand astfel forma rotunda chiftelutelor de legume.
Continuarea pe protv.ro.