5 ponturi cu care îţi uşurezi ziua de lucru în 5 minute


Eşti la locul de muncă şi simţi că ceva nu merge conform planului şi că ai nevoie de un ,,restart”? O schimbare s-ar putea produce în numai 5 minute, dacă ai inspiraţia să acţionezi la momentul potrivit.


1. Refă-ţi planul de lucru. Planificarea zilnică a treburilor se poate reface rapid, în doar câteva minute, eliminând factorii de stres. N-ar fi rău să delegi altora anumite activităţi sau să te apuci cât mai repede de rezolvarea chestiunile mai dificile, care să te elibereze mental.

Citește și: 7 reguli de bază în lupta cu stresul la locul de muncă

2. Ieşi afară, la o gură de aer. Chiar şi 5 minute petrecute în afara mediului de lucru, la o scurtă plimbare sau pe bancă, într-un spaţiu verde, ar putea să te relaxeze îndeajuns de mult pentru a-ţi reîncărca bateriile.

3. Dialoghează puţin cu colegii. Studiile au arătat că persoanele care obişnuiesc să poarte scurte discuţii cu colegii de serviciu sau chiar cu şefii sunt mai performante pe termen lung. Evident, aceste dialoguri trebuie să fie constructive, fără a se transforma în bârfe.

4. Învaţă ceva nou. Nimeni nu te va condamna dacă pe parcursul zilei te rupi 5 minute de la programul normal pentru a învăţa câteva cuvinte într-o limbă străină sau pentru a-ţi completa orice altă abilitate. Există chiar şi site-uri speciale în acest sens, gen SkillShare.

5. Ţine un jurnal sau fă o poză. Nu durează mult să-ţi completezi jurnalul cu gânduri pozitive, care îţi vor aminti de  lucrurile plăcute din jurul tău. De asemenea, o fotografie nouă, postată pe o reţea de socializare, îţi poate face ziua mai frumoasă.

Vezi și: 7 sfaturi importante pentru tineri

related posts

Modifică setările cookies