7 soluții practice pentru a-ți crește motivația la locul de muncă


Stresul, oboseala și rutina sunt factorii care erodează capacitatea fiecăruia dintre noi de a rămâne concentrat și motivat pe tot parcursul unei zile de muncă.


O rețetă magică pentru creșterea motivației nu s-a inventat, dar există câteva trucuri care te pot reîncărca din punct de vedere mental.

1. Elimină frustrările și nu te mai gândi la cât de grea e ocupația pe care chiar tu ai ales-o. Din contră, mândrește-te cu ceea ce ai realizat până acum în carieră.

2. Descompune obiectivele majore și care ți se par imposibil de îndeplinit în ținte mai mici și mai abordabile. E un puzzle cu care vei lucra mult mai ușor.

3. Renunță la activitățile care contează prea puțin. Dacă îți analizezi cu atenție programul zilnic, sigur vei găsi un „balast” la care poți renunța.

4. Nu-ți negocia timpul liber. Seara sau în weekend e cazul să nu mai răspunzi la mailuri sau la telefonul de serviciu.

5. Limitează-ți accesul la social media la două-trei „scroll”-uri pe zi. Abandonează notificările de pe rețelele de socializare și aplicațiile inutile.

6. Mișcarea fizică aduce beneficii motivaționale. Nu mai sta ca un „zombie” pe scaun și fă o scurtă plimbare în aer liber.

7. Cum victoriile aduc victorii, nu ezita să sărbătorești într-un fel sau altul lucrurile bune pe care le faci la locul de muncă.

 

Vezi si Tinute de birou cu personalitate

related posts

Modifică setările cookies