Câți bani vei retrage din Pilonul II de pensii


Până acum, de când există sistemul, au retras banii din Pilonul II 80.000 de participanți sau moștenitori care au ieșit din sistemul privat de pensii, iar valoarea totală a ajuns la 1 miliard de lei.

Tag-uri: #pensii #Pilonul 2

Cât de sigure sunt pensiile din Pilonul II și ce înseamnă scăderile de anul acesta a explicat Radu Crăciun, presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate privat din Romania la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.

Anul acesta, sumele acumulate în Pilonul II au înregistrat un minus de aproximativ 4,5%, astfel că scăderea mai abruptă de la jumătatea anului a fost recuperate parțial.

Radu Crăciun: “Asta e regula pietelor financiare. Ele nu evoluează liniar. Singura investiție care evoluează liniar este cea constituită din depozite bancare, care oricum, știm, depozitele bancare oferă randamente mici, sub rata inflației. Dacă ne dorim randamente mai mari, nu avem de ales decât să acceptăm aceste fluctuații pe termen scurt, în ideea în care pe termen lung vom avea o performanță mult mai bună”.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

related posts

Modifică setările cookies