Cum câștigi câteva mii de euro vânzând casele altora. Avantajele meseriei de agent imobiliar


Deși este o meserie care poate fi obositoare și mare consumatoare de timp și energie, recompensele financiare pot contrabalansa acest aspect.


Salarizarea agenților imobiliari cuprinde două componente: un salariu fix și un commision calculat pe baza vânzărilor efectuate. Prin urmare, cu cât agentul are activitate mai intensă, cu atât va fi plătit mai bine.

Potrivit anunțurilor de pe site-urile de recrutare, câștigurile pornesc de la 1.000-1.500 de lei – salariu fix, dar pot ajunge până la 3.000-4.000 de euro pe lună, în funcție de comisioanele câștigate din tranzacții.

Un alt aspect important în ceea ce privește salarizarea este cel legat de independența agentului imobiliar. În cazul în care acesta lucrează într-o agenția imobiliară, comisionul se împarte cu angajatorul. Dacă agentul imobiliar este însă independent, atunci întregul comision îi rămâne lui. Dar avantajul de a lucra într-o agenție, mai ales una cunoscută la nivel național, este acela că volumul de muncă este mai mare și comisioanele cresc în consecință.

CITEȘTE MAI MULT AICI

related posts

Modifică setările cookies