(P) Îți dorești să devii avocată? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le știi!


Ți-au plăcut dintotdeauna dezbaterile serioase, unde îți poți susține punctul de vedere cu argumente solide - ba chiar nu ai lipsit de la niciun concurs de debate din perioada liceului!

Tag-uri:

Poate că ai avut ocazia, într-un anumit punct al vieții, să te intersectezi cu un profesionist din domeniul avocaturii, iar întâlnirea te-a convins că aceasta este profesia pe care îți dorești s-o practici și tu. Sau poate că, pur și simplu, ți-a spus cineva important pentru tine că ai toate aptitudinile necesare pentru a urma Facultatea de Drept, iar acest lucru te-a pus pe gânduri; în urma unei analize atente, ai ajuns la concluzia că, într-adevăr, ți-ar plăcea să devii, peste ani, avocată.

Fie că te regăsești în una dintre descrieri sau că dorința de a deveni avocată a avut un cu totul alt punct de plecare, în articolul de astăzi te invităm să descoperi 4 lucruri esențiale pentru orice persoană care își dorește să pășească pe acest drum profesional.

Drumul profesional va fi dificil

... și fascinant deopotrivă - pentru cei cu adevărat pasionați de domeniul avocaturii. 

Dacă ești deja studentă la Facultatea de Drept, probabil că înțelegi perfect la ce ne referim: cursurile sunt stufoase, terminologia - complexă, iar sesiunile destul de solicitante. Cu toate acestea, ca în orice alt domeniu, dacă îți place cu adevărat alegerea pe care ai făcut-o, nu vei privi nicidecum astfel de provocări ca pe niște eforturi supraomenești, ci, mai degrabă, ca pe niște etape esențiale, care au un rol bine definit în formarea ta profesională - formare care, firește, în anii de studenție, este de-abia la început.

Un alt lucru important de știut este faptul că examenul de intrare în barou, practic primul pas către profesia de avocat, are un grad de dificultate ridicat. Tocmai de aceea este foarte important să studiezi temeinic încă din perioada studenției și să apelezi inclusiv la cărțile de drept online, pentru aprofundarea cunoștințelor.

Partea practică este esențială

Cursurile de la facultate, așa cum am spus, joacă un rol-cheie în drumul tău profesional din viitor: te ajută să ai niște baze teoretice solide, dar care, bineînțeles, trebuie puse în practică. 

Stagiile de practică îți oferă oportunitatea de a vedea și de a înțelege cum funcționează domeniul avocaturii în realitate, dincolo de sutele sau miile de pagini studiate și dincolo de examenele pentru care te-ai pregătit constant pe parcursul unui semestru întreg.

Vacanța de vară este sezonul cel mai potrivit pentru a-ți găsi un stagiu de practică în domeniu, pentru că în această perioadă timpul este mai generos. Astfel, nici nu te vei suprasolicita - pentru că efectuarea unui stagiu de practică în perioada facultății, când trebuie să mergi la cursuri, este, trebuie să recunoaștem, mult mai dificilă.

Îmbunătățirea constantă a aptitudinilor de comunicare este foarte importantă

Iar când spunem comunicare, nu ne referim doar la terminologie și la un vocabular bogat, chiar impecabil. Ne referim inclusiv la dicție, la tonul vocii, la mimică - doar trei dintre aspectele care pot avea un cuvânt decisiv de spus în etape importante ale carierei tale, precum interviurile de angajare, procesele de negociere, discuțiile purtate cu clienții. 

Du-ți aptitudinile actuale la un nou nivel și corectează lucrurile deficitare - dacă, spre exemplu, vorbești mult prea repede, există riscul ca ideile să nu-ți fie înțelese, ceea ce nu poate avea decât urmări neplăcute.

Dress code-ul are, și el, un cuvânt de spus

În zilele noastre, unele medii profesionale permit sau chiar încurajează purtarea unor ținute casual, lejere, în care ne simțim extrem de confortabil. 

Ei bine, când vine vorba de domeniul avocaturii, lucrurile sunt ceva mai riguroase și implică respectarea anumitor standarde. Prin urmare, compleurile în culori închise sau neutre, alcătuite din sacou și fuste midi sau pantaloni lungi, cămășile elegante, cât se poate de decente, pantofii eleganți sunt câteva dintre elementele de bază care nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă. 

Din fericire, opțiunile vestimentare pe care le ai la dispoziție sunt numeroase, astfel că este imposibil să nu găsești piese în care să te simți foarte bine și care ți se potrivesc - gândește-te doar la câte tipuri de cămăși albe există!

Indiferent de combinațiile vestimentare pe care le faci, îți recomandăm să ai în minte, tot timpul, trei cuvinte-cheie: eleganță, seriozitate, profesionalism.

Domeniul avocaturii este, cu siguranță, plin de provocări, doar dacă ne gândim la cursurile stufoase și la sesiunile dificile din perioada facultății. Dar, câtă vreme îți dorești cu adevărat să îmbrățișezi cariera de avocată și simți că ți se potrivește pe deplin, această călătorie profesională îți va aduce numeroase împliniri. 

related posts

Modifică setările cookies