Salariile femeilor vs salariile bărbaților de la Hollywood. Cât câștigă pentru un film starurile momentului


Dacă cineva crede zvonurile că Amber Heard a fost plătită cu 5 milioane de dolari pentru primul film „Aquaman”, n-ar trebui să o vadă ca pe o mare realizare. Salariile actrițelor de la Hollywood sunt mult, mult mai mici decât cele ale bărbaților actori și nimeni nu are o explicație serioasă pentru asta.


Bărbații din industria filmului au mai mulți mușchi decât femeile și pot da de pământ cu adversarii cu mai multă ușurință. Dacă te uiți la topul filmelor cu cele mai mari încasări, vei observa că e vorba de mulți pumni, picioare și explozii, adică genul de producții cărora doar bărbații le-ar face față (mai puțin Titanic, în care niciun bărbat n-ar fi murit cu mai multă grație decât Leonardo DiCaprio). 

Revenind la încasări, trebuie să remarcăm că Hollywood are o problemă cu reducerea decalajului salarial între femei și bărbați. În prezent, actorii câștigă și de 20 ori mai mult decât actrițele, chiar dacă joacă „pe același post” într-un film de acțiune.

Cel mai bine plătite actrițe de la Hollywood, eclipsate de Tom Cruise

Tom Cruise a primit 100 de milioane de dolari pentru rolul din Top Gun: Maverick, însă salariul său va fi mai mare, deoarece a negociat și un procent din încasări. Până în prezent, filmul din 2022 a generat încasări de peste 1,2 miliarde de dolari, devenind cel mai de succes film realizat de Paramount.

În comparație cu el, cel mai bine plătite actrițe din industrie par abia aduse de pe băncile școlii. Iată clasamentul, întocmit de Variety!

Locul 5: Anya-Taylor Joy (1,8 milioane de dolari) – Furiosa

Locul 4: Jamie Lee Curtis (3,5 milioane de dolari) – Halloween Ends

Locul 3: Emily Blunt (4 milioane de dolari) – Oppenheimer

Locul 2: Millie Bobby Brown (10 milioane de dolari) – Enola Holmes 2

Locul 1: Margot Robbie (12,5 milioane de dolari) – Barbie.

Am pomenit de Amber Heard, actriță care a acumulat o avere de circa 10 milioane de dolari din actorie. Conform declarațiilor sale, ea a fost plătită cu un milion de dolari pentru rolul din Aquaman și cu 2 milioane de dolari pentru a juca în Aquaman 2

Cel mai bine plătiți actori de la Holywood

Tom Cruise domină copios clasamentul din acest an, făcându-i pe toți ceilalți să pocnească de invidie. Iată clasamentul!

Locul 5: Dwayne Johnson (22,5 milioane de dolari) – Black Adam

Locul 4: Brad Pitt (30 de milioane de dolari) – o dramă despre Formula 1 încă nelansată

Locul 3: Leonardo DiCaprio (30 de milioane de dolari) – Killers of the Flowers Moon

Locul 2: Will Smith (35 de milioane de dolari) – Emancipation

Locul 1: Tom Cruise (100 de milioane de dolari) – Top Gun: Maverick

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Salariile femeilor vs salariile bărbaților de la Hollywood. Cât câștigă pentru un film starurile momentului

related posts

Modifică setările cookies