Studiu: femeile, mai afectate decât bărbații în lupta cu tehnologia. Care este motivul


La nivel global, aproximativ 180 de milioane de locuri de muncă ocupate de femei ar putea fi înlocuite de „roboți” în următoarele două decenii. 

Tag-uri:

Efectele pe care le vor avea pe piața muncii progresul tehnologic, digitalizarea și inteligența artificială au fost analizate într-un recent studiu de specialiștii de la Fondul Monetar Internațional (FMI). A reieșit o vulnerabilitate mai mare a femeilor, 11 la sută dintre acestea fiind în pericol de a-și pierde jobul din cauza automatizării (comparativ cu 9 la sută, în cazul bărbaților).

La nivel global, aproximativ 180 de milioane de locuri de muncă ocupate de femei ar putea fi înlocuite de „roboți” în următoarele două decenii. Există și o explicație pentru care reprezentantele sexului frumos sunt mai expuse decât bărbații.

Citește și Angajații de peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar 3 ZILE pe săptămână, spun noile cercetări

„Femeile au o tendință mai mare de a se angaja în joburi și activități de rutină, care ar putea fi realizate de mașini în viitor”, a explicat Christine Lagarde, managing director la FMI. Cele mai amenințate de progresul tehnologiei sunt femeile trecute în prezent de 40 de ani, dar și cele care nu au studii superioare. 

Bineînțeles, procentele și datele tehnice prezentate mai sus vor fi diferite de la țară la țară. Astfel, femeile din Japonia și Israel ar trebui să se teamă mai mult de pierderea locului de muncă decât cele din Finlanda, de exemplu.

Nu avem mult timp de acționat, iar 2019 e un an important în această provocare. Trebuie să le ajutăm pe femei să-și dezvolte alte abilități. Educația și activitățile de training sunt vitale. De asemenea, trebuie redus decalajul existent între femei și bărbați în ceea ce privește posturile de conducere”, a concluzionat Lagarde.

related posts

Modifică setările cookies