Te-ai săturat să fii condus de alții și vrei să fii manager? Pașii de urmat


Un recent studiu a arătat faptul că doi din trei angajați din ziua de astăzi și-ar schimba în orice moment jobul pentru a prelua un rol de conducere, în aceeași companie sau într-un alt loc de muncă.


Dacă ești printre cei care nu mai vor să fie subordonați și visează la un post de manager, e important să ai răbdare și să iei lucrurile pas cu pas. 

Citește și: Cum să îți echilibrezi munca și viața personală. Sfaturi de care să ții cont

În primul rând, o poziție în management se obține mai ușor dacă ți-ai făcut o autoanaliză riguroasă, începând cu conștientizarea calităților, dar și a defectelor. De asemenea, trebuie să ai o imagine clară din exterior asupra brandului personal pe care ți l-ai construit deja. Apoi, gândește-te bine dacă vrei într-adevăr să faci acest salt și să conduci alte persoane. Există situații în care o asemenea promovare îți poate știrbi din creativitate și din satisfacția muncii.

Dacă ai decis că acesta e drumul pe care vrei să mergi (și încă nu ți s-a oferit postul vizat) atunci e cazul să începi să gândești și să acționezi ca un manager. Ce înseamnă asta? Să demonstrezi în jurul tău că ai calități de lider și să ai o atitudine proactivă, adică să descoperi probleme care trebuie rezolvate în viitor sau să găsești soluții la care nimeni nu s-a gândit. E un capitol la care e necesar să cunoști foarte bine mediul în care lucrezi și obiectivele pe termen lung ale companiei.

În paralel, nu-ți ascunde aspirațiile și fii propriul tău avocat! E bine să comunici cu șefii sau cu persoanele decidente și să le transmiți că pe viitor vei fi mult mai util pe un post de management. Dacă ai și ceva realizări în spate, atunci scoate-le în față! Și dacă tot discuți cu superiorii despre schimbarea mult visată, încearcă să obții un plan de acțiune. Nu ezita să întrebi ce trebuie să faci și ce obiective trebuie să atingi pentru a fi promovat într-o poziție de conducere.

Dacă ai făcut toate cele de mai sus, iar efectul întârzie să apară, atunci e cazul să te uiți în jurul tău după alte oportunități de carieră. Înainte de a porni în căutarea unui alt loc de muncă, asigură-te că CV-ul tău corespunde cu standardele cerute pentru posturile în management.

 

Vezi și: De la chirie si conserve, la o cariera de succes

related posts

Modifică setările cookies