Tot Serena e prima! Simona Halep a ratat podiumul celor mai bine plătite sportive ale planetei


Cu puțin peste 10 milioane de dolari trecuți în conturi în ultimul an calendaristic (până la data de 1 iunie 2019), Simona Halep ocupă locul al patrulea în clasamentul Forbes al celor mai bine plătite sportive ale lumii.


Ierarhia e condusă de Serena Williams, care a câștigat de trei ori mai mulți bani decât românca.

Foto Getty Images

Celebra revistă americană a analizat sumele obținute atât din sport cât și din sponsorizări sau alte surse de venit. E un capitol la care Halep are un raport echilibrat, care se apropie de 50-50, vorbind în procente. Tenismenei noastre i-a fost luată în calcul victoria de anul trecut de la Roland-Garros, nu însă și cea din 2019 de la Wimbledon.

Vezi și Simona Halep, regina balului la Wimbledon. Ținută sexy a româncei

Comparativ, Serena Williams a bifat cecuri de 4,2 milioane de dolari de la turneele de tenis, dar încasările sale totale au fost de șapte ori mai mari, ridicându-se la 29,2 milioane de dolari. Astfel, chiar dacă are 37 de ani și nu e departe de finalul carierei, Serena rămâne o marcă la fel de atractivă pentru sponsori.

Deloc surprinzător, Halep a fost surclasată la bani și de japoneza Naomi Osaka (24,3 milioane de dolari), ea câștigând două turnee de Grand Slam, US Open și Australian Open, în perioada evaluată de Forbes. De asemenea, fiind considerată „noua Serena” în lumea tenisului, nipona de culoare a fost asaltată de propuneri de colaborare care i-au adus numeroase contracte bănoase.

Pe locul al treilea, dar mult mai aproape de veniturile Simonei Halep, a fost plasată nemțoaica Angelique Kerber. Deși e pe o pantă descendentă în 2019, jucătoarea germană știe cum să-și vândă imaginea, acumulând 11,8 milioane de dolari.

Depășită de Williams, Osaka și Kerber, Simona Halep a lăsat însă în spate alte nume grele ale tenisului feminin, precum daneza Caroline Wozniacki și rusoaica Maria Șarapova, aceasta din urmă trăind aproape exclusiv din veniturile comerciale.

Interesant e faptul că prima sportivă din afara tenisului în analiza Forbes e abia pe locul 12, fotbalista americană Alex Morgan, cu 5,8 milioane de dolari strânși în ultimul an. Puțin mai jos, tot cu peste 5 milioane de dolari, se mai află o jucătoare de badminton și una de golf.

Așa arată Top 10 Forbes al celor mai bine plătite sportive ale lumii în intervalul iunie 2018 – iunie 2019:

1. Serena Williams – 29,2 milioane de dolari

2. Naomi Osaka – 24,3 milioane de dolari

3. Angelique Kerber – 11,8 milioane de dolari

4. Simona Halep – 10,2 milioane de dolari

5. Sloane Stephens – 9,6 milioane de dolari

6. Caroline Wozniacki – 7,5 milioane de dolari

7. Maria Șarapova – 7 milioane de dolari

8. Karolina Pliskova – 6,3 milioane de dolari

9. Elina Svitolina – 6,1 milioane de dolari

10. Venus Williams – 5,9 milioane de dolari

related posts

Modifică setările cookies