"Women in Data Science by Stanford University", proiect online inovator dedicat femeilor din România


Evenimentul ”Women in Data Science” a avut loc pe 8 martie, aducând în prim plan discuții importante despre impactul tehnologiei în ultimii ani. 


Speakerii care au discutat la acest eveniment au fost numai femei. ”Acesta este doar punctul de plecare”, a declarat Ana Maria Goleanu.

Proiectul online a adus în prim plan discuții importante despre rolul femeii în dezvoltarea tehnică, dar și despre discrepanțele dintre sex în acest domeniu. 

Dedicat exclusiv femeilor, evenimentul online „Women in Data Science by Stanford University” a avut loc pe 8 martie, iar speakerii au prezentat impactul adus de noile tehnologii în societatea contemporană.

Potrivit unor studii, între cele două sexe există o diferență majoră pentru persoanele care activează în acest domeniu, bărbații dețin 79%, în timp ce femeile 21%. 

România este țara numărul 97 care a reușit să ia lincența de la Standord pentru evenimentul Women In Data Science. În fiecare an ne vom reîntâlni. Scopul a fost să aducem în prim plan importanța femeii în tehnologie și susținerea din perspectiva investițiilor, educației și a digitalizării în ceea ce privește data science”, a declarat Mariana Ungureanu. 

„Women în Data Science” este un proiect care se va desfășura în fiecare an, misiunea acestuia fiind de a atrage atenția asupra ideii de diversitate a femeilor și bărbaților în domeniul tehnic. 

Vezi materialul video integral mai jos: 

related posts

Modifică setările cookies