7 intrebari despre infertilitate


Daca e sa dam crezare basmelor copilariei, nici cele mai mari regine, craiese si imparatese ale lumii n-au fost ocolite de aceasta suparatoare problema feminina. Si daca in poveste totul se termina cu bine, e timpul sa afli ce e [...]


Daca e sa dam crezare basmelor copilariei, nici cele mai mari regine, craiese si imparatese ale lumii n-au fost ocolite de aceasta suparatoare problema feminina. Si daca in poveste totul se termina cu bine, e timpul sa afli ce e mit si ce e adevar vizavi de infertilitate in viata reala.

Pentru ca totul sa para mai usor iti propunem sa afli raspunsurile la sapte intrebari de neocolit in cazul in care bebe se lasa prea mult asteptat.

1. Cand este cea mai fertila perioada a femeii?

In perioada ovulatiei, care apare de obicei intre ziua 11 si 21 de la aparitia ciclului menstrual. Incepe numaratoarea cu prima zi a menstrei. Ciclul unei femei apare la 28-32 de zile.

2. Infertilitatea este o problema strict feminina?

Nu, nici pe departe. Este o problema care vizeaza atat barbatul, cat si femeia, in mod egal. Cele mai frecvente cauze ale infertilitatii la barbati sunt diminuarea cantitatii de lichid seminal, probleme la nivelul testiculelor si scaderea libidoului.

Cat priveste femeile, acestea devin de obicei infertile din cauza infundarii trompelor uterine, a aparitiei endometriozei sau a varstei inaintate.

3. Infertilitatea este o problema des intalnita?

In ultimii ani, incidenta cazurilor de infertilitate a crescut simtitor. Numai in Statele Unite afecteaza peste 6 milioane de cupluri (adica 10% din totalul cuplurilor aflate la varsta conceptiei).

De obicei, in 25% din cazuri infertilitatea apare in urma mai multor probleme. Faptul ca tot mai multe femei au depasit pragul de 30 de ani atunci cand se decid sa aiba un copil (dupa aceasta varsta functiile aparatului reproducator incep sa scada) sau existenta unei boli cu transmitere sexuala, precum Clamydia (provoaca infundarea trompelor uterine), toate duc catre acelasi rezultat: infertilitatea.

4. Cat ar trebui un cuplu sa astepte inainte de a consulta un doctor?

Societatea Americana pentru Medicina Reproductiva recomanda femeilor sa consulte un specialist in urmatoarele cazuri:
- au sub 35 de ani si a incercat sa conceapa un copil de peste 12 luni, fara rezultat
- au peste 35 de ani si a incercat sa conceapa un copil de peste 6 luni, fara rezultat

5. Pot afla mai devreme de aceste intervale daca am sau nu o problema de fertilitate?

Da, poti cere efectuarea unui examen clinic care sa identifice eventuale disfunctii legate de conceptie.

6. Anumite pozitii sexuale pot afecta procesul de fertilizare?

In mod normal, dupa ejaculare, in interiorul vaginului ramane suficenta sperma pentru ca ovulul sa poata fi fertilizat. De aceea, nu se considera ca anumite pozitii pot ingreuna fertilizarea.

7. In ce constau tratamentele pentru fertilizare?

Sunt nenumarate metode de a-ti spori sansele conceperii unui bebelus. De la schimbarea modului de viata, interventie chirurgicala sau medicatie, pana la reproducerea asistata.

Chiar daca incerci de ceva timp fara rezultat, sfatul nostru este sa nu te descurajezi. De cele mai multe ori, problemele de fertilitate sunt usor de indreptat.

Vrei sa-ti spun un secret? Mai greu decat sa concepi un copil este… sa-l cresti mare. Asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si devotiune! winking

related posts

Modifică setările cookies