7 lucruri despre alaptat pe care sigur nu le stiai


Hranirea bebelusului cu laptele matern aduce o multime de beneficii micutului. Printre acestea se numara faptul ca laptele protejeaza copilul de infectii si ajuta la prevenirea alergiilor. In plus, proprietatile lui nutritive sunt recunoscute de specialistii de pretutindeni. Pe langa [...]


Hranirea bebelusului cu laptele matern aduce o multime de beneficii micutului. Printre acestea se numara faptul ca laptele protejeaza copilul de infectii si ajuta la prevenirea alergiilor. In plus, proprietatile lui nutritive sunt recunoscute de specialistii de pretutindeni.

Pe langa avantajele pe care le are pentru bebelus, alapatarea este foarte practica si pentru mamici, intrucat presupune o activitate curata, simpla si ieftina. Ia-ti la revedere de la recipientele specifice, formula si toate detaliile de care ar trebui sa te ocupi daca ai alege alimentatia cu lapte praf a micutului tau.

Alaptarea naturala favorizeaza revenirea la dimensiunile obisnuite ale uterului si permite o apropiere in adevaratul sens al cuvantului cu bebelusul, receptivitatea mamicilor care isi hranesc copii in acest mod crescand considerabil, spre deosebire de a celorlalte mame.

Citeste si: Alaptarea naturala dupa cezariana, recomandari si restrictii

Daca ai hotarat deja modalitatea prin care iti vei hrani bebelusul, iata o serie de lucruri pe care este posibil sa nu le fi stiut despre alaptare:

1. Laptele ar putea avea o culoare rosiatica

Nu trebuie sa te sperii daca observi o culoare usor rosiatica a laptelui pe care i-l oferi puiului tau. Tenta coloristica distincta se poate datora faptului ca sanii tai au crescut atat de repede, incat a cauzat mici rupturi interne. In scurt timp aceasta nuanta va disparea, laptele va capata un aspect normal, iar tu si bebelusul va veti putea bucura din plin de momentele alapatarii.

2. Alaptare = sfarsitul timiditatii

De indata ce vei incepe sa-ti hranesti puiul cu lapte matern, vei observa ca articolele vestimentare pe care le-ai cumparat inainte de nastere special pentru acest moment nu isi vor mai gasi utilitate. Cand va veni momentul mesei, vei observa ca nevoile bebelusului vin pe primul loc si ca inhibitia cade pe locul doi.

3. Bebelusii pot fi zgomotosi

Doar in filme vei putea fi martora unor scene in care micutii mancaciosi se bucura de hrana in liniste. Realitatea contrazice aceasta legenda urbana si iti va permite sa auzi cu propriile urechi cum puiul tau isi manifesta bucuria de a fi hranit de mamica lui.

Citeste si: Cum iti hranesti bebelusul si care sunt cele mai bune pozitii de alaptat

4. Alaptarea creeaza o stare de bine

Toate eforturile pe care le depui pentru ingrijirea corespunzatoare a bebelusului tau vor merita in momentul in care il vei simti aproape. Specialistii considera ca in momentul alaptarii bebelusilor organismul elibereaza oxitocina si prolactina, ambii hormoni favorizand aparitia unei starei de bine si de satisfactie a mamicii.

5. Poti suferi de mastita nu o data, ci de… trei ori

Infectia sanilor poate aparea de trei ori, insa vestea buna este ca simptomele tind sa dispara in cateva zile. Totusi, in cazul in care nu vezi nicio ameliorare a simptomelor, nu ezita sa apelezi la medic.

6. Alapatarea te poate apropia de alte mamici

Vei fi curioasa sa observi cum colegele de lucru sau prietenele iti vor adresa felurite intrebari despre hranirea bebelusului. A fi mamica te incadreaza intr-un soi de club select, in care iti poti impartasi opinii si experiente, din care poti invata lucruri noi si in care poti lega noi prietenii.

7. Alaptarea te poate ajuta sa slabesti

Faptul ca alaptarea este o modalitate extrem de eficienta de a arde calorii este cunoascut universal. Cele mai multe mamici nu cred insa ce se spune pana nu simt schimbarile pe propria piele.

Citeste si: Complicatii ale sanilor dupa nastere. Afla ce probleme pot aparea si cum le rezolvi

In perioada alaptarii vei descoperi o legatura minunata cu bebelusul tau si, cu toate ca la inceput iti va parea dificil, pe masura ce vor trece saptamanile te vei acomoda si te vei bucura din plin de aceasta experienta unica.

related posts

Modifică setările cookies