7 replici enervante pe care nu vrei sa le auzi de la soacra ta


Relatia dintre soacre si nurori a fost, este si, probabil, va fi intotdeauna un subiect controversat. Tensiunile existente intre doua dintre cele mai importante persoane din viata unui barbat reprezinta o resursa infinita pentru cei mai carcotasi, ei formuland nenumarate [...]


Relatia dintre soacre si nurori a fost, este si, probabil, va fi intotdeauna un subiect controversat. Tensiunile existente intre doua dintre cele mai importante persoane din viata unui barbat reprezinta o resursa infinita pentru cei mai carcotasi, ei formuland nenumarate glume si bancuri in care nora se plange de comportamentul nepotrivit al soacrei ei sau invers.

Dincolo de replicile rautacioase ale celor din jur, problemele care pot aparea intre sotia si mama unui barbat sunt reale si se ivesc in orice familie.

Cel mai probabil ai trecut si tu printr-un conflict cu soacra, iar urmatoarele 7 replici nu-ti sunt necunoscute:

1. Nu stii sa ai grija de casa

Una dintre cele mai frecvente observatii pe care soacrele tind sa le faca nurorilor lor este legata de modul de a intretine o casa. Adesea ele simt nevoia sa faca observatii legate de ordine, curatenie sau aranjamentul lucrurilor. Mai mult decat atat, ele nu se rezuma doar la atentionarile verbale, ci se apuca de treaba de indata ce li se pare ca ceva nu este la locul lui.

2. Baiatul meu a slabit. Nu-i dai sa manance?

Fie ca iti spune acest lucru incercand sa sugereze ca nu te prea pricepi la gatit, fie ca iti reproseaza ca nu reusesti sa mentii sanatatea in cadrul familiei, replica aceasta cu siguranta nu-ti pica bine. Soacrele au o placere ascunsa de a se lua de felul in care gatesc nurorile.

3. A fost al meu inainte sa fie al tau

Aceasta este una dintre replicile care isca negresit certuri. Este un lucru clar ca ea este cea care l-a crescut, dar tu esti sotia lui acum si nu suporti sa ti se spuna in mod constant ca rolul tau este mai putin important decat al ei.

4. Eu nu mi-as lasa copilul sa faca asta

Chiar daca este vorba despre masa, scoala sau iesirile cu prietenii, in mod sigur te deranjeaza sa auzi metodele de crestere ale unui copil de acum 30, 40 sau 50 de ani. In definitiv, tu esti mama si tu stii cel mai bine ce este mai bine pentru el.

5. Copilul s-a oprit imediat ce-ai plecat

Plangea si s-a linistit? Tipa si a incetat? Toate aceste reactii au avut loc imediat ce ai parast locuinta soacrei? Acesta este modul prin care ea incearca sa-ti demonstreze ca stie sa se comporte cu un copil si ca a reusit performanta de a-l linisti pe cel mic, lucru pe care tu nu l-ai fi facut niciodata.

6. Fosta prietena…

“Dragule, iti amintesti de fosta ta iubita, Laura? Ce fata minunata! Era atat de talentata… Si ce parinti instariti! M-am intalnit cu ea zilele trecute in supermarket. Mi-a zis ca tocmai si-a terminat stagiatura, si-a cumparat o casa in afara Bucurestiului si arata la fel de bine ca pe vremea in care erati impreuna. M-a rugat sa te salut”. Daca replica vine fix intr-un moment in care esti obosita dupa o zi grea de lucru, cearta este garantata.

7. Ti-ai facut ceva?

Soacra ta se leaga mereu de coafura pe care o alegi, de greutatea si de stilul tau vestimentar. Nu-ti face prea multe problemele. Gusturile fiecarei persoane difera. Sigur ca ai prefera sa se abtina de la comentarii, dar cum acest lucru nu este posibil, incearca s-o ignori.

Replicile de mai sus ti-au sunat cunoscute? Ai si tu propria lista de replici pe care nu le suporti? Povesteste-ne mai mult in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies