Are 5 ani si nu stie sa numere, dar a vandut deja picturi de peste 120.000 de euro! VIDEO


Este descrisa ca “cel mai tanar artist profesionist din lume”, lucrarile ei au facut deja subiectul a doua expozitii si a vandut pana acum de 124.000 de euro. Cu alte cuvinte, mai mult decat strang cei mai multi pictori profesionisti [...]


Este descrisa ca “cel mai tanar artist profesionist din lume”, lucrarile ei au facut deja subiectul a doua expozitii si a vandut pana acum de 124.000 de euro. Cu alte cuvinte, mai mult decat strang cei mai multi pictori profesionisti intr-o viata.

Aelita Andre, din Melbourne, Australia, se pregateste pentru a treia expozitie proprie, a carei premiera va avea loc luna viitoare, la New York.

Micuta pictorita si-a inceput cariera profesionala la varsta de numai 2 ani. In trei ani de la acest moment, cele mai ieftine picturi ale ei se vand cu 3.700 de euro.

Citeste si: Vrei un mic artist? Uite cum iti poti ajuta copilul sa devina un mic Picasso

Aelita a fost incurajata de parinti – rusoaica Nikka Kalashnikova si australianul Michael Andre – sa porneasca pe acest drum, dupa ce mama acesteia a descoperit ca fetita are o abordare diferita a pictatului fata de alti copii de varsta ei.

“Cateodata, chiar si cand era foarte mica, picta timp de o ora, o ora jumate, pleca, apoi se intorcea, asa se concentra ea. De obicei copii picteaza timp de 2-3 minute, apoi se satura si fug. Nu si Aelita”, a spus mama micutei.

Unii critici au spus ca micuta este ajutata de parinti sa creeze picturile. Pentru a demonstra contrariul, tatal fetitei si-a filmat fiica in timp ce lucra si a postat video-ul pe YouTube.

Picturile Aelitei Andre au fost comparate cu lucrarile marilor artisti moderni Jackson Pollock si Pablo Picasso.

Citeste si: Geniu la 9 ani. “Mini Monet” a castigat 150.000 lire in doar 30 de minute

Prima expozitie a micutei a avut loc in Melbourne. Tatal Aelitei i-a aratat patronului galeriei lucrarile fiicei lui, iar acesta a acceptat sa le expuna fara sa stie cati ani are de fapt artista.

Acum, majoritatea lucrarilor ei se vand cu sume cuprinse intre 6.200 si 12.500 de euro, cu un record de 29.700 de lire sterline, pentru o picture vanduta in Hong Kong.

related posts

Modifică setările cookies